Дачић: После празника са Вучићем о изласку на изборе

Танјуг

16. 02. 2020. у 16:57

Ивица Дачић изјавио да ће у наредних неколико дана наставити разговоре са председником Српске напредне странке (СНС) Александром Вучићем о томе како ће изаћи на предстојеће изборе

Дачић: После празника са Вучићем о изласку на изборе

Фото: Танјуг - Јединствена Србија

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да ће у наредних неколико дана наставити разговоре са председником Српске напредне странке (СНС) Александром Вучићем о томе како ће изаћи на предстојеће парламентарне изборе.

Дачић је новинарима у Нишу, где је СПС обележио 30 година постојања, рекао да су социјалисити предложили лидеру СНС-а да размотри заједнички излазак на изборе ''''на глобалном плану''''.

''''Ми смо спремни да, ако постоји потреба за тим, идемо на заједничку листу имајући у виду тежину проблема са којима ћемо се као земља суочавати у наредном периоду'''', рекао је Дачић.

Истакао је да је за Србију важно да се економија добро развија и оценио да је то један од највећих резултата сарадње са СНС-ом.

Додао је да за социјалисте ''''нема дилеме'''' око тога да на изборе иде са Јединственом Србијом и, како каже, евентуално са још неким на локалном нивоу, те да очекује добар изборни резултат СПС-а.

Дачић је казао да СПС ове године обележава 30 година свог постојања, иако је та партија, каже, настављач идеје која у политичком животу Србије постоји више од 100 година.

''''Ми вучемо корене из традиције Социјалдемократске странке Димитрија Туцовића и Социјалостичке радничке партије Југославије која је основана 1919. године. Али, у формалном смислу СПС је настала 1990. и зато ове године обележавамо тај јубилеј'''', рекао је лидер социјалиста.

Најавио је да ће централна прослава јубилеја СПС бити одржана 17. јула и да ће социјалисти до тада имати још неколико скупова.

Прочитајте још:
Подршка за листу са напредњацима: Врх СПС овластио Дачића да преговара о наступу на изборима

Дачић је казао да је историја СПС-а била праћена новијом историјом Србије и да је та странка постигла велике резултате, али и да је правила грешке и извлачила поуке.

''''Пред нама је да направимо добар политички програм за године које су пред нама на основу искуства и праваца по којима се данас развија социјалистичка идеја у свету'''', навео је Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miki-Zg

16.02.2020. 17:36

...  ,svatko sa svojom listom na izbore da se izmjeri snaga stranaka .Znamo vaše koalicije prije 2012. god. !