СУЂЕЊЕ пред Првим основним судом по тужби лидера Двери Бошка Обрадовића против заменика градоначелника Београда Горана Весића за повреду угледа и части, јер га је назвао фашистом, одложено је на захтев Обрадовића након што је јуче примио контратужбу, а коју је поднео Весићев правни тим. Следеће рочиште је 25. фебруара.

Весић је изјавио да се Обрадовић није појавио на првом припремном рочишту у новембру, па је и оно тада одложено:

- За данас је сам најавио да ће доћи на суђење, а онда је тражио одлагање зато што није наводно био упознат са списима предмета. Судија је изгубио читав дан који је одвојио за ово суђење, а све то кошта државу.

Он је додао је да ће предложити и читав низ сведока, међу којима су Сергеј Трифуновић, Мариника Тепић, Биљана Србљановић, Балша Божовић, Александра Јерков која је Обрадовића, како каже Весић, назвала "нацистом и фирером" и Драгољуба Мићуновића, који је Обрадовића назвао "мусолинијевски фашиста".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весић: Жалићу се и наставићу да говорим о Ђиласовом криминалу


Обрадовић је поновио да ће тужити свакога ко њега или Покрет Двери назове фашистом, јер су, каже, они антифашистичка политичка организација. Његов правни заступник Владимир Тодорић казао је да су судији пријавили окупљање испред Суда.

Обрадовић и Весић су у суд дошли нешто пре девет сати, а испред се окупило двадесетак грађана који су скандирали "Бошко фашисто" и носили транспаренте.