ПРЕДСЕДНИК Двери Бошко Обрадовић позвао је јуче лидере "опозиционих" општина да спрече одржавање избора у њиховим местима. Обрадовићев позив односи се на Милана Стаматовића (Чајетина), Небојшу Зеленовића (Шабац), Сашу Пауновића (Параћин) и Марка Бастаћа (београдска општина Стари град).

Стаматовић је већ одлучио да изађе на локалне изборе, а очекује се слична одлука и Зеленовића и Пауновића, док је Бастаћ поручио да ће изборе бојкотовати у складу са одлуком СзС.

Лидер Двери, међутим, сматра да би председници општина из опозиционих станака требало не само да бојкотују изборе, већ да их блокирају.

- Прогласите своје општине слободним и поручите власти да се у њима неће одржати локални избори док не буду организовани слободни избори у читавој Србији. То значи, ми не предајемо градове без борбе, нека дођу да нас хапсе, нека нас смењују, уводе привремене управе, нека покушају било шта, али не могу ухапсити четири града и општине и све запослене у њима, одборнике, чланове већа и чланове странака из опозиције и све нас који ћемо доћи да их бранимо - рекао је Обрадовић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Општа конфузија међу странкама СзС: Док Ђилас "ратује" са Фабрицијем, од бојкота одустају и кључни играчи, Зеленовић тражи подршку у бази ДС-а


Пауновић је јуче рекао да још није чуо предлог који је изнео Обрадовић:

- Једино што могу да кажем јесте да изборе не спроводи председник општине, већ општинска изборна комисија, а за спречавање грађана да гласају предвиђена је кривична одговорност.


Најава Зеленовића и Пауновића да би могли да изађу на локалне изборе подигла је тензије и продубила пукотине у СзС. Наши извори из опозиционих кругова наводе да је посебно незадовољан лидер ССП који се од старта наметнуо као оснивач и кључни човек Савеза за Србију. Изласком на изборе и евентуалним тријумфом Зеленовић би, међутим, могао да заузме добру позицију у трци за лидера уједињене Демократске странке, а самим тим и за лидера у овом делу опозиције.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Појачани сукоби у СзС, Ђиласов блок пред распадом, позив ЕУ само продубио расцеп


БОЖОВИЋ: ЂИЛАСОВИ "СЛОБОДНИ" МЕДИЈИ

О ОШТРОЈ борби унутар СзС сведочи и текст објављен на опозиционом порталу direktno.rs под насловом "Бити посланик уносно занимање". Уз речи "они су доказ" објављене су слике посланика ДС Драгољуба Мићуновића, Балше Божовића, Александре Јерков, Гордане Чомић, Радослава Милојичића Кене и председника Нове Зорана Живковића.

- Слободни медији Драгана Ђиласа. То је та прича - нисмо исти. Исти сте, исти сте - написао је Божовић на "Твитеру" .