"Курти каже да је идеја председника Вучића "четврта Југославија". Да је тако Курти би је и прихватио. У Југославији Шиптари су добили оно што ни данас немају у Албанији, уређену земљу у којој су имали права већине иако су били апсолутна мањина", изјавио је министар одбране Александар Вулин одговарајући Аљбину Куртију који је рекао да је балкански "мини Шенген" српска намера да формира четврту Југославију и да таква идеја представља опасност.

Прочитајте још: Курти: Хтео бих још једну заставу, не искључујем референдум са Албанијом

"За "четврту Југославију" Срби би морали Шиптарима опет да поклоне аутономију, да их упишу у народе победнике Другог светског рата, да им опросте злочине балиста, да забораве терористичка убиства, да им не наплаћују порезе, струју, комуналије, да им преко пасоша Србије обезбеде безвизни режим са Европском унијом што неће да ураде ни земље ЕУ које су признале лажну државу Косово. Европа се ипак више плаши шиптарске нарко мафије него што се радује досељавању Шиптара", рекао је српски министар одбране.

"Председник Вучић не прави никакву Југославију а "мини Шенген" је цивилизацијска понуда за напредак и развој. Али да би то прихватили и разумели морате бити део цивилизације", поручио је министар Вулин.