Генерални секретар Муслиманске светске лиге-Рабите, шеик др Мухамед Абдел Керим Ал-Иса разговарао је данас са првим потпредседником Владе и министром спољних послова Ивицом Дачићем током његове прве посете Београду, у оквиру турнеје по земљама Западног Балкана.

Том приликом изражено је обострано задовољство сусретом, који представља један од првих формалних контаката званичника Републике Србије са генералним секретаром Муслиманске светске лиге, као и разговором који се односио на начине за унапређење сарадње.

Дачић је захвалио госту на иницијативи да посети Београд и указао да је Србија спремна да са Рабитом развија сарадњу у областима где за то постоје реалне могућности и заједнички интерес.

Посебно је истакао да се Србија са великом пажњом односи и брине о очувању и сталном побољшању положаја наше муслиманске заједнице, а која нас посредством исламских заједница у Србији, повезује са арапским и исламским државама и има више него значајну улогу у том процесу, јачајући са њима културне и религијске везе, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Генерални секретар Рабите, шеик др Мухамед Абдел Керим Ал-Иса нагласио је да са великим поштовањем гледа на труд који Србија улаже за очување хармоније како у земљи, тако и свету, истичући при томе вредности које негује српски народ.

Констатовао је да Србија у Рабити има пријатеље, који ће то остати и убудуће, додаје се у саопштењу.