Српска листа реаговала је и осудила честике које је Сергеј Трифуновић упутио Аљбину Куртију након што је изабран за премијера тзв. Косова.

 - Срамно је понашање квази опозиције из Београда која није опозиција политици Владе Србије већ опозиција сопственој држави и Србима на Косову и Метохији.


Ово се између осталог наводи у саопштењу Српске листе која је реаговала на потез глумца Сергеја Трифуновића. Наиме, Српска листа истиче да је "Сергеј Труфиновић без трунке стида, срама и одговорности честитао Аљбину Куртију на одлуци да тужи Србију, крене са успостављањем Велике Албаније, игнорише српске жртве и нестале на Косову, те у намери да противправно отме Трепчу и север Косова и Метохије."


Прочитајте још: Сергеј Трифуновић ЧЕСТИТАО КУРТИЈУ избор за премијера, док лидер Самоопредељења најављује тужбу против Србије за геноцид а министар му је УБИЦА СРПСКИХ ВОЈНИКА (ФОТО)


- Питамо се да ли се честитке односе и на намеру Куртија да тера Србе у тзв. Војску Косова и намеру да Србима ускрати права које гарантују постојећи прописи, мада се и сада не користе - истичу из Српске листе и додају да је овакав "дилетантизам неког ко себе назива политичарем испод сваког нивоа здравог разума, али и да јасно показује на који би начин Сергеј Трифуновић водио Србију на радост наших непријатеља, што ипак захваљујући свести нашег народа неће никада бити могуће."