Став Српске листе је да не подржимо конституисање будуће Владе у Приштини, изјавио је председник Српске листе Горан Ракић додајући да они борити за интересе српског народа у Супштини.

То значи да ми не желимо да будемо кочничари. Ми желимо да се боримо за интересе српског народа”, казао је Ракић.

Додао је да како се борити у Скупштини у Приштини, знају најбоље посланици Српске листе када на сваки њихов предлог за боји живот Срба наиђу на неодобравање.

То поверење не постоји, али спремни смо да учествујемо у тим институцијама, наши посланици ће се борити, консултоваће Београд и увек ће бити уз свој народ”, навео је.

Ракић каже да су на данашњем састанку договорили да као и до сада наступају сложно, јединствено и да никада неће доносити једностране одлуке без консултације са њиховом државом - Србијом.

Када је у питању интерес српског народа, увек ћемо бити овде у Београду, ово је наш главни град и увек ћемо консултовати и директора Канцеларије, премијерку и председника Вучића”, рекао је.

Додао је да су наишли на разумевање у Београду да главни град Србије никада неће доносити самостално одлуке, које се тичу њих који живе на КиМ.

Говорећи о инвестиционом плану Србија 2020 - 2025 казао је да се сада осећа бољитак и сигурност, сигурност јер имамо државу Србију уз њих.

Исто тако видеће се разлика и 2025. године и све је то нама веома битно и важно јер живимо доле са нашим породицама", казао је Ракић.