Народни посланик Скупштине Србије и члан Гланог одбора СНС Александар Марковић поручио је да трговина наркотицима на КиМ, са којом Приштина неће да се обрачуна, представља претњу за безбедност.

Прочитајте још: Високи представник ЕУ стиже у Београд и поручује: Не тркам се са Гренелом, радићемо са Американцима на решавању косовског проблема

"Највећу безбедносну претњу ван сваке сумње представља трговина наркотицима са КиМ, са којом приштинске институције немају воље да се обрачунају, већ благонаклоно гледају како појединци тако стечен новац користе за трговину оружјем, људима и органима" написао је Марковић на Твитеру.

Марковић је на овај начин одговорио на оптужбе министра спољних послова тзв. Косова да Србија угрожава безбедност Западног Балкана тако што спонзорише илегалну трговину оружјем.

Пацоли је као још једну претњу навео употребу војне технологије зарад активности надгледања у суседним земљама уз помоћ трећих актера.

Марковић је такође истакао "запажену улогу" џихадиста са КиМ на у страним сукобима.

"О томе да је управо највећи број терористичких бораца из лажне државе Косово који одлази на страна ратишта не треба ни говорити. Потпуно је очигледно да благонаклон однос Приштине доприноси њиховом "цветању", додао је народни посланик.