За Солану je Острог штаб терориста! Шокантна анализа НАТО “стручњака”

С. С. Р.

среда, 29. 01. 2020. у 08:02

За Солану je Острог штаб терориста! Шокантна анализа НАТО “стручњака”

Острог ,фото В.К. и Хавијер Солана,фото З.Јовановић

Србима позната лица у Европском савету подржала удар на СПЦ. Власт ће отимањем светиња умањити утицај цркве

ЕВРОПСКИ савет за спољне послове, чији су чланови Хавијер Солана, Бернар Кушнер, Марти Ахтисари, Карл Билт и Џорџ Сорош - људи који су се отворено изјашњавали као противници Срба, аминовао је удар председника Црне Горе Мила Ђукановића на светиње Српске православне цркве.

У извештају Европског савета "Моћ перспективе - зашто је чланство у ЕУ и даље важно на западном Балкану?", који је објављен 7. јануара, баш на православни Божић, наводи се да СПЦ има велики утицај у Црној Гори и на Косову и Метохији.

Стручњаци за Балкан "примећују" да СПЦ има националистичке и контроверзне погледе, да пориче српске ратне злочине, негира ЛГБТ права и равноправност полова, НАТО зове четвртим Рајхом, у јаким је везама са Русијом, а непријатељски настројена према Западу. У овој опскурној анализи дошли су чак и до података да је манастир Острог био једна од локација на којима је припремана наводна терористичка акција 2016. године у Црној Гори.

- СПЦ није регистрована у Црној Гори, не плаћа порез и власти не знају колико свештеника активно служи. Закон о слободи вероисповести неће истерати СПЦ из Црне Горе, али ће власт узимањем светиња умањити утицај СПЦ и остварити контролу која јој је неопходна - пише у документу, који је уједно и предлог ЕУ да подржи Подгорицу.

Острог, фото Н.Мандић

Иначе, Срби памте Солану као бившег генералног секретара НАТО који је потписао наредбу о бомбардовању Савезне Републике Југославије 1999. године, Кушнера као некога ко је знао за све злочине над Србима, па и трговину органима у такозваној жутој кући, али је то негирао, а Ахтисарија као отвореног лобисту за независност лажне државе Косово.

Марти Ахтисари, AP/Geert Vanden Wijngaert

Бернар Кушнер , фото AP/VISAR KRYEZIU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

naranca

30.01.2020. 23:56

@Dragan Cvetanović - @stefan Koliko covek moze da se unizi ,pokvari I bude bezocan…….Ovo su EU Rekorderi…...Ovo je sramota za covecanstvo .Za Hiljade generacija u buducnosti…..U odnosu na ove fasisti I nacisti su bili ljudi gospoda.Ovima se I pantljcare smeju sa visine.

bosnjo

29.01.2020. 14:49

Vjerovatno za ovu izjavu Solaninu, Srpski krizni stab ce morati da zasijeda i odmah ce donijeti odluku da se bombarduje Spanija i nato alijansa.