Бесмислено увезивање Мила Ђукановића са Александром Вучићем и агресивна злоупотребе кризе у Црној Гори је реакција Бошка Обрадовића на фрустрацију што његов газда Драган Ђилас не може да управља Демократском странком као што може да управља Дверима, каже члан Главног одбора СНС, Братислав Југовић.


Кључни одговори на порекло кризе у Црној Гори могу се пронаћи у телефонским разговорима Милана Роћена и Вука Јеремића из времена, када је Црна Гора била у процесу иступања из државне заједнице са Србијом.


Политика нечињења у Црној Гори најбоље описује Зорана Лутоваца из времена, када је био амбасадор Србије у Црној Гори. Постоји ли било који представник Срба у Црној Гори који може да се похвали сарадњом са Зораном Лутовцем којег су грађани Србије плаћали да институционалним путем штити интересе Срба у Црној Гори. То су питања на која Бошко Обрадовић, портпарол Ђиласове фракције ДС-а, дугује одговоре., рекао је Југовић.


Страх од откривања криминалних афера и стотине милиона евра имовине сумњивог порекла је разлог Ђиласовог и Јеремићевог повратка на политичку сцену. Ђилас и Јеремић стицали су своје непристојно богатство, када је пристојан свет остајао пљачкашким приватизацијама без својих фабрика и без својих радних места.


То је разлог због којег немају подршку за бојкот избора ни од опозиционо оријентисаних бирача. Осим од грађана Србије, подршку за бојкот избора тајкун Ђилас није добио ни са запада, обзиром да се један део политике Савеза за још богатијег Ђиласа базира на лажима Маринике Тепић.


Подршка за бојкот коју ових дана покушава у Москви да испослује Ђиласов кум Млађа Ђорђевић такође је на путу неуспеха, обзиром да се други део политике Ђиласове опозиције своди на гнусне лажи Бошка Обрадовића.


Лаж до лажи и измишљотина до измишљотине је политика Савеза за Србију који ће у финалу своје политичке борбе затражити да цензус буде свега четири гласа, како би сопственим гласовима успели да пређу цензус Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Мариника Тепић и Вук Јеремић“, рекао је Југовић.