СЕДНИЦА Скупштине почела је у понедељак са закашњењем од сат времена јер није било кворума за рад. Председница парламента Маја Гојковић морала је да одложи почетак пленума са десет на 11 часова, како би се у сали окупило 126 посланика.

Како сазнајемо, у владајућој коалицији није било координације, јер је део парламентараца на путовањима у међународним делегацијама. На пример, у Стразбуру их је седморо. И поред тога, доста посланика који су у земљи није дошло на почетак рада, па је сценарио да нема кворума, што се често дешавало и раније, поновљен и у понедељак.

Када је почела седница, разговарало се о законима из области грађевине које је бранила потпредседница Владе Зорана Михајловић. Радикалка Вјерица Радета истакла је да су предлози лоши и неколико пута понављала да ташне, рукавице и брош министарке коштају по неколико хиљада евра и оптужила је да у Влади "игра улогу класичног шпијуна":

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Шпијунка: Зорана Михајловић увек има ципеле у резерви

- Измене Закона о планирању и изградњи доносе се да би могле да се постављају мале хидроелектране без планске документације. Зораниним компањонима се не исплати да их граде далеко од насељеног места, јер треба спровести инфраструктуру.

Министарка је захвалили на "стандардно радикалским коментарима":

- Поменули сте ми име 37 пута. Жао ми је што је вама тема Зорана, а нису закони који значе бољу реализацију свих путева. Ако желите да причамо о мом ормару није проблем, али за то није место овде. Овде треба да причамо о законима. О томе шта сам урадила говори мој председник, а не неки посланик, па макар то био и Владимир Ђукановић. Критике падају у воду јер с друге стране стоје резултати.