ОДЛУКА СзС да не реагује на иступе појединаца који "нарушавају јединствени став о бојкоту избора" није ставила тачку на сукобе у овом делу опозиције.

Иступио је још једном лидер Двери Бошко Обрадовић, који је овог пута, поред тога што је поновио оптужбе на рачун једног од оснивача ДС Драгољуба Мићуновића, напао и Балшу Божовића из те странке, као и Зорана Живковића (Нова).

Божовића, који се противи чланству ДС у Савезу, а скептичан је и према бојкоту, Обрадовић је оптужио да ради за Александра Вучића и да ће "као кум Ђукановића увек бити на страни свога кума, а не на страни Србије". Додао је да су Мило Ђукановић и Вучић браћа близанци, најближи пословни и политички ортаци, а "Београд на води је, као највећа перионица пара, њихов заједнички пословни пројекат".

Живковић се председнику Двери замерио изјавом да је СзС прекршио споразум зато што је уласком у бојкот престао да се бори за изборне услове. Обрадовић је на то узвратио изјавом да је Сер Жиле интересантан као цртани јунак, али да у политици више не представља релевантну фигуру.

СПОРОВИ И ОКО "ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА" ЈОШ један фронт у опозицији отворен је најавом организатора протеста "Један од пет милиона" да ће, ако се Нова и СМС не прикључе бојкоту, изаћи на изборе да би их спречили да освоје посланичка места. Ово је део опозиције приписао Драгану Ђиласу, јер сматра да је "Један од пет милиона" заправо подмладак његове странке и да је то маска за његов улазак у Скупштину. Шта њихова најава значи, данас би требало да буде бар мало јасније, јер су рекли да ће се тим поводом обратити јавности.

- Надам се да ћемо имати прилике да се сретнемо у некој емисији па да видимо ко то ради за Вучића. Демократе које се 30 година боре против радикалске политике или Обрадовић који је само Шешељева фракција на политичкој сцени, која испољава агресију зато што га Вучић не жели у влади - каже Божовић за "Новости".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Савез за Србију доведен на ивицу опстанка: Јавно за бојкот, а тајно кроје листе

Обрадовићу је одговорио и Живковић, који за "Новости" каже да, као озбиљан човек, тешко може да коментарише изјаве "незрелих особа које и даље више гледају цртане филмове, а представљају се као политичари":

- Стара је мудрост да пси лају, а каравани пролазе. Том бизарном, приземном реченицом није демантовао тврдњу да је СзС прекршио споразум, јер је уласком у бојкот престао да се бори за изборне услове.