Специјални изасланик америчког председника Ричард Гренел изјавио је вечерас за Тањуг да Писмо о намерама о успостављању железничке линије између Србије и тзв. Косова може да се очекује већ следеће седмице, или убрзо после тога.


Гренел је истовремено изразио задовољство састанком и истакао да је захвалан двема странама што су дошли у Берлин на разговор.


"Направили смо добар напредак јутрос у правцу потписивања Писма о намерама о сарадњи у области зелезница", рекао јеј Гренел.


Он је додао да је дискусија била веома констурктивна па је било времена да се разговара и о другим важним темама, али није прецизирао о којим темама.


"Радићемо на томе да се Писмо о намерама заврши следеце недеље или убрзо после тога", прецизирао је Гренел и додао да ће се консултације са стручњацима на обе стране одвијати преко и-мејла.


Специјани изасланик председника САД рекао је да жели да захвали приштинским и београдским експертима што су допутовали у Берлин на разговоре.


Обнова железничке пруге између Београда и Приштине, наставак је договора о поновном успостављајњу авио саобрацаја између та два града, након 21 године, подсећају у амбасади САД у Берлину, где је амбасадор Гренел данас руководио састанком.