НАКОН критика дела опозиције због изјаве да је разочаран њиховом одлуком о бојкоту, амерички амбасадор у Београду Ентони Годфри се нашао на мети жестоких критика лидера Странке слободе и правде и једног од првака Савеза за Србију Драгана Ђиласа.

Наиме, Ђилас је у отвореном писму напао Годфрија због пристанка да гостује у емисији "Твит хит" на телевизији Пинк, оптужујућу америчког дипломату да је тиме показао да се "у борби за основне демократске вредности у Србији налази на страни власти".

- Сумњали су многи у то и до сада на основу ваших изјава, због осуда опозиције и глорификовања Александра Вучића и Ане Брнабић. После овога, разлога за сумњу више нема - навео је Ђилас.

Председник ССП и један од лидера Савеза за Србију у писму америчком амбасадору понавља оптужбе да је ТВ Пинк "учествовала у убиству Оливера Ивановића", као и да пропагира насиље, шири мржњу и урушава демократске вредности. За Ђиласа гостовање Годфрија показује да је америчком амбасадору "битно једино то да Србија призна Косово и да компанијама које долазе из САД да послове вредне милијарду евра без тендера".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Ђурић: Део опозиције неће на изборе, јер их чека "казна" грађана

Зато, каже Ђилас, амерички амбасадор све толерише председнику Србије и "обасипа га речима похвале и дивљења", а опозиција ће победу, како наводи, морати да освоји сама.