"Ако је прихватљиво да пројекте које финансира ЕУ изводе кинеске компаније у земљама чланицама ЕУ зашто онда то не сме да се дешава у земљама кандидатима за чланство у ЕУ? Хрватска може да прави европским парама мост који граде Кинези а Србија не сме да гради са Кинезима ауто пут који сама финансира? Ако је посланик Крихбаум забринут због кинеског и руског утицаја нека то најпре реши у својој земљи која има рекордну трговинску размену са Кином, а са Русијом завршава "Северни ток" највећи енергетски пројекат у Европи", изјавио је министар одбране Александар Вулин одговарајући председнику Одбора за европска питања немачког Бундестага, Гунтеру Крихбауму који је рекао да "не иде да кандидат за приступање посматра ЕУ и Русију као равноправне партнере".

Прочитајте још - “Ђиласе, ти си одговоран“: Вулин о претњама упућеним Вучићу

Министар одбране је додао да су "Русија и Кина пријатељи Србије, не држе нам придике и не условљавају своје пријатељство ничим па ни нашим економским или политичким изборима. Нема малигног руског или кинеског утицаја у Србији, нема опасности да нам те велесиле отму део територије, забране коришћење технологије, повуку инвестиције."

"Крихбаум би морао да буде опрезан када Србима забрањује оно што Немцима дозвољава јер то нас враћа у Немачку пре Другог светског рата и тада врло популарну теорију виших и нижих раса - Аријевцима је дозвољено све а осталима није дозвољно ништа осим да буду економско и политичко робље. Ако ЕУ хоће да опстане и буде скуп вредности коме теже и земље ван ње нека се чува теорије и праксе аријевских господара и њима потчињеног света. У скуп вредности које треба да чине ЕУ не би смеле да спадају бахатост и лицемерје", изјавио је министар Вулин.