ДЕМОКРАТСКА странка нема никакву будућност у оквиру Савеза за Србију, а руководство демократа тренутно је на дну листе опозиционих првака по подршци бирача.

То је закључено на неформалном састанку групе од петнаестак функционера демократа, из Београда и других делова Србије, који су се окупили у четвртак како би размотрили последња дешавања и сукобе унутар ДС, али и у Савезу за Србију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Општи хаос у Демократској странци: Једна струја спрема акцију, руше Лутовца, иду на изборе?

На састанку, на којем су били неки посланици демократа, председници већих страначких одбора и појединци из врха странке, како сазнајемо, разматрано је интерно истраживање о рејтингу странака и лидера.

Како тврде наши извори, резултати анкете који су им презентовани били су поразни: председник ДС Зоран Лутовац по популарности је на претпоследњем месту од свих лидера опозиције. Иза њега је само Јово Бакић, социолог, који је крајем године најавио формирање своје партије.

Испред Лутовца су не само лидери других опозиционих партија, већ и неки њихови функционери, попут Марка Ђуришића из СДС и Маринике Тепић из Странке слободе и правде. Од шефова опозиционих странака најбоље се котира Александар Шапић, челник Српског патриотског савеза (СПАС).

- Ако је и било неких дилема да можда грешимо што мислимо да Савез за Србију нема потенцијал и да је будућност ДС у оквиру овог блока неизвесна, ово истраживање их је потпуно развејало. Ситуација је гора него што смо мислили - каже нам функционер демократа који је присуствовао састанку.

Ово истраживање, како сазнајемо, само је долило уље на ватру сукоба у ДС који су распламсани након последњег обрушавања лидера Двери Бошка Обрадовића на демократе. Наредних дана требало би да буде одржана серија састанака унутар ДС, коју ће иницирати струја незадовољна политиком коју воде Лутовац и његови најближи сарадници.