МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у петак да је спорни твит Весне Пешић класична претња Александру Вучићу и да део јавности и опозиције у Србији грађанима шаље поруку да су такви позиви на насиље нормални у нашем друштву.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Функционер ДС-а прети председнику Србије: "Само мртви Вучићи су добри Вучићи"

Стефановић је, коментаришући реакције због саслушања Пешићеве у полицији, рекао да сви знају на шта је она мислила и да део јавности и опозиције шаље поруку да је то нормално:

- То је најопасније у креирању друштвене атмосфере. Једни би да праве логоре, други би цев у главу, трећи усмеравају снајпер у председника Вучића...

Он је за ТВ Пинк казао да у нашем друштву постоји широка демократска слобода да свако напише шта год жели и додао да је Тужилаштво у складу са законом позвало Пешићеву да да изјаву:

- Била је у полицији 13 минута, а они су од тога направили да јој се не знам шта догодило. У овом случају је важно што је она део политике коју представљају Драган Ђилас, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић.

Весна Пешић је дала изјаву у својству грађанина, а по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду. Она је недавно на свом твитер-налогу написала: "Хајде бре да вас видим шта ћете када се прогласи доживотним председником. Док твитераши безбрижно твитеришу. О томе не мислите. Ено га Путин баш то ради. Ако Брнабићева да оставку, да знате - спрема се доживотни Вучић. Е, нема ту бојкота, само цев у главу."