Председник Црне Горе Мило Ђукановић имао је синоћ у Јерусалиму разговор са председником Србије Александром Вучићем. Главна тема је очекивано била недавно усвајање Закона о слободи вероисповиести у црногорском парламенту, којим се, како је поновио Ђукановић, у духу европских стандарда у нашем грађанском друштву регулише ова материја, замењујући правни акт од пре готово пола века. Констатовано је да су позиције двојице председника по овом питању веома удаљене, и да нема заједничког става, што не значи да не треба наставити разговоре и о овој теми, као и о свим другим које су битне за међусобне односе.

Прочитајте још: Митрополит Амфилохије за "Новости": Премијер Душко Марковић да не уцењује

Ово је саопштено из кабинета председника Црне Горе Мила Ђукановића, уз констатацију да је разговор био веома отворен, цивилизован и конструктиван, како и доликује лидерима блиских држава као што су Србија и Црна Гора, иако су тешке теме биле на дневном реду.

-Ђукановић и Вучић су сагласни да треба учинити додатне напоре обе стране да се спусте тензије и не дозволи антагонизирање међу нашим народима и земљама, које између осталог повезују и заједнички европски циљеви.О томе је посебно било речи, у контексту обавеза из преговарачког процеса са ЕУ и заједничког деловања према Бриселу, као и регионалних иницијатива за боље повезивање, у интересу свих земаља региона и бржег напретка у процесу европских интеграција. Део је саопштења из кабинета Ђукановића.