ИЗА најава појединаца из "Један од пет милиона" да би овај покрет, ипак, могао да изађе на изборе, крије се "игра" Драгана Ђиласа, лидера Странке слободе и правде, како би у парламент "угурао" своје људе, а не посланике Вука Јеремића, ДС и Двери - поручују из владајућег СНС. Наиме, активисткиња покрета "Један од пет милиона" Валентина Рековић поручила је јуче да ће они изаћи на предстојеће парламентарне изборе, уколико потписнице Споразума са народом Нова странка Зорана Живковића, и Странка модерне Србије (СМС), "не одрже своју реч и не прогласе бојкот у наредних седам дана".

Потпредседник СНС Миленко Јованов одмах је на "Твитеру" прокоментарисао да иза свега стоји - Ђилас:

- Значи, у Скупштини неће бити ниједан посланик Јеремића, ДС, Двери и осталих, већ само Ђиласови омладинци! И још их је све уверио да је то у њихову корист и да се тако руши Вучић! Какви зумбули, 'лебе мекани!

Он је за "Новости" поручио да је очигледно да Ђилас покушава да превесла све своје политичке саборце:

- Натерао их је да се јавно закуну да неће учествовати на изборима, а сада у политички ринг пушта своје омладинце да покупе њихове гласове.


Прочитајте и:I zvanično u proceduri: Smanjenje izbornog cenzusa sa pet na tri odstoОгласио се и Александар Стевановић, из СМС, такође на "Твитеру":

- Ја сам збуњен. Стално нам говоре да смо безначајни, а сад нема ништа од бојкота без нас. Ма, изађите омладинци на изборе шта год да ми у СМС и Новој одлучимо.