Славко Гак: Од системских питања Ђилас је само умео да краде

Новости Онлине

20. 01. 2020. у 18:45

Славко Гак: Од системских питања Ђилас је само умео да краде

Славко Гак Фото: Н. Скендерија

Градски секретар за образовање и дечју заштиту реаговао је на изјаву челника Савеза за Србију
ПОВОДОМ изјава Драгана Ћиласа, челника Савеза за Србију, огласио се и Славко Гак, члан Градског одбора Београд Српске напредне странке и градски секретар за образовање и дечју заштиту.

„Када би се најгори градоначелник у историји Београда, Драган Ђилас, одрекао само половине новца који је стекао користећи своје бивше функције, Београд би увелико био град без листе чекања за вртиће.

Пошто су челници Савеза за Србију како се приближавају избори, склони „брзим“ решењима животних ствари за наше грађане, које иначе нису решавали када је требало, ево једног инстант решења јако важног питања за Град Београд, решивог једним кликом са Ђиласовог рачуна ка вртићима.

Један трансфер у обрнутом смеру од оног на који је Ђилас навикао решио би сва недостајућа места у београдским предшколским установама.

Срећа је да деца неће морати на то да чекају, јер сви добро знамо да је све осим пуњења његовог банковног рачуна утопија.

Срећа је и да након његовог мандата о важним питањима за грађане Београда одлучују одговорни људи и да је за само неколико година упркос свему затеченом листа чекања за вртиће вишеструко смањена.

Тако сада на место чека нешто више од 2.000 деце, док је раније листа чекања износила око 10.000 деце. Такође, мање од половине деце узраста од једне од шест година је било уписано у неки од вртића док је сада Београд близу европског просека по обухвату деце предшколским образовањем будући да он износи око 73 одсто.

То је око 30.000 деце више којој је омогућено предшколско образовање. То је око 77.000 деце којима се Град Београд бави уз јасну поруку да нема инстант решења када су деца у питању већ се њима бавимо системски, уређењем и улагањем, планираним развојем.

Од системских питања Ђилас је само умео да краде. Системски.“


Члан Градског одбора Београд Српске напредне странке

Славко Гак


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације