Лидер Двери Бошко Обрадовић оштро је реаговао на изјаву посланика и једног од оснивача Демократске странке Драгољуба Мићуновић да је бојкот избора бесмислен, и поручио да би Мићуновић требало сам да изађе на изборе да би се видело колику подршку има.

"Да ли је могуће: од комунисте, "јахања попова" и Голог отока, преко лажног дисидента и договора са Милошевићем, до вечног користољубља лажног патријарха демократије и дила са Вучићем? Најбоље да коначно сам изађе на изборе да видимо колику то подршку има?!", написао је Обрадовић на свом Твитер налогу.

Прочитајте још - Скандалозна и страшна претња - Весна Пешић ДИРЕКТНО позвала на убиство Вучића: “Нема бојкота, само цев у главу”

Мићуновић је наиме, раније изјавио да би једино могао да делегитимише изборе ако на њих не би изашло 50 одсто бирача, што се, како је додао, неће десити.

- Бојкот остаје бесмислен од почетка до краја. Он је пасиван и има опасну црту. Ако не учествујете на изборима, ви сте ван легалних интитуција, где је кључан парламент - рекао је Мићуновић.

Он је рекао да се бојкотом избора прави и напетост у друштву, кроз покушаје да се ванпарламентарним средствима, уз грађанску непослушност, конфликте и демонстрације, угрожава власт.

Тиме се, како је рекао Мићуновић, оставља простор за репресију власти и заоштреност унутар друштва, што није добро и не зна се куда води.

Одмах после Бошкове објаве на Твитеру, уследиле су реакције