Чланица Председништва СНС-а и министарска правде Нела Кубуровић поздравила је данас реакцију тужилаштва и иницијативу да преиспита да ли постоје елементи кривичног дела у твиту Весне Пешић, који сматра сландалозним.

Позивање на убиство председника било које државе, а поготову у оној у којој пре несто више од 15 година убијен премијер, и то у тренутку када су управо политицки истомисљеници Весне Пешић били на власти, говори само да грађани на предстојећим изборима бирају између Србије у којој се насиље, криминал и вешала на улици не толеришу, Србије која гради путеве и отвара нова радна места - и Србије у којој се упиру цеви снајпера на легитимно изабраног представника народа, изазива неред и хаос на улицама, и не постује воља грађана”, рекла је Кубуровићева.

У реаговању достављеном Танјугу, она је нагласила да Србија више никада не сме бити земља тајкуна и криминалаца у којој се пиштољима и моткама заводи ред на улици.

Истакла је да су управо тако радили и даље раде присталице Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића “с Весном Пешић као маскотом на челу параде”.

"Демократска дрзава у којој се поштују права и слободе сваког грађанина, у којој се једнако кажњавају сви који су се о закон огрешили, перспектива за бољу будућност јесте Србија коју грађани желе. То је Србија у којој нема места за насилнике, силеџије, говор мржње и позивање на убиство било кога”, поручила је Нела Кубуровић.

Више јавно тужилаштво у Београду наложило је одељењу за Високо технолошки криминал да истражи спорне наводе Весне Пешић објављене на друштвеној мрежи Твитер.

Пешићева је на свом налогу написала: “Хајде бре да вас видим шта ћете када се прогласи доживотним председником. Док твитераши безбрижно твитеришу. О томе не мислите. Ено га Путин баш то ради. Ако Брнабићка да оставку, да знате - спрема се доживотни Вучић. Е, нема ту бојкота, само цев у главу”.