Бивша политичарка Весна Пешић прети убиством председнику Србије Александру Вучићу. Она је на свом твитер налогу оставила јасну поруку упућену другим твитерашима:


Хајде бре да вас видим шта ћете када се прогласи доживотним председником. Док твитераши безбрижно твитеришу. О томе не мислите. Ено га Путин баш то ради. Ако Брнабићка да оставку да знате – спрема се доживотни Вучић. Е нема ту бојкота, само цев у главу...

Хоће ли неко регаовати на отворене претње председнику Србије?

Ауторка је своју мржњу исказану према Александру Вучићу решила да уклони са друштвене мреже твитер, па обрисала овај скандалозни твит.

Ова, последња у низу претњи, ма колико брзо била уклоњена са друшвене мреже само одсликава немоћ оних који их шаљу.

Подсетимо не тако давно освануле су насловне стране недељника НИН и дневног листа "Данас", на којима је објављена фотографија снајпера упереног у председника Србије, које су окарактерисане као претње смрћу и позив на убиство.

Овакве морбидне поруке се много чешће појављуку на друштвеним мрежама. Тако се на Фејсбуку појавила монструозна претња лидеру наше државе.

Особа под именом Млађан БРАНДО Ранђеловић, која се јавно декларише као велики обожавалац Бошка Обрадовића, на друштвеној мрежи Фејсбук је написао:

Био је још један Александар који је водио Србију пре нешто више од сто година па је завршио онако како ће да заврши и ово го*но...,” да би у наредном коментару позвао на убиство председника: „Под хитно г**** уцмекати..“

Претње председник у стижу и са друге стране Дрине. МУП РС је 30. октобра 2019. ухапсио Маринка Милошевића због сумње да је претио смрћу Александру Вучићу, те уреднику и новинарки телевизије Хепи, Миломиру Марићу и Јовани Гргуревић. Радило се о више објава на "Фејсбуку" упућених са профила имена "маца, маца".

Владан Славковић из Локалног фронта упутио је средином новембра 2019. стравичне претње председнику Србије Александру Вучићу, поручујући да би било политички коректно сасути му пет метака у леђа, а да се после атентата напије!

Народни посланик Славиша Ристић упутио је председнику Русије Владимиру Путину писмо, у којем председнику Србије Александру Вучићу прети да ће, уколико покуша да постигне мир и потпише споразум са Приштином, завршити као убијени премијер Зоран Ђинђић.

На фантомском интернет сајту "КМ новине", на коме се већ дуже време објављују бруталне измишљотине на рачун председника Србије, је објављен скандалозни текст под насловом "Постоји ли за Вучића друго решење осим метка?" у коме анонимни аутори недвосмислено позивају на убиство Александра Вучића.

Овакве претње представљају угрожавање сигурности председника државе, за шта би сигурно требало да се активирају надлежни органи и реагују адекватно, у складу са законом.