Галијашевић: Оливера су убили Албанци, НАТО жели нестабилно Косово

Новости Онлине

17. 01. 2020. у 13:14

Галијашевић: Оливера су убили Албанци, НАТО жели нестабилно Косово

Фото А. Станковић

Он сматра да даља ситуација у вези суђења за убиство Ивановића неће ићи у добром правцу
Политички аналитичар и стручњак за безбедност и тероризам Џевад Галијашевић изјавио је данас за Косово Онлајн да нема дилему да су Оливер Ивановића убили Албанци те да оптужнице које су поднете у Приштини имају за циљ да оптуже Београд, а истовремено сакрију стварне починиоце.

Јасно је коме је био проблем Оливер Ивановић. Ухапсили су га Албанци. Та прича о томе како је био прихватљив и како је радио на заједништву Срба и Албанаца на Косову, па је то био проблем - је бесмислица. Ивановића су Албанци ухапсили, оптужили за најгоре злочине, држали га више од три године у затвору. На крају је пред Апелационим судом доказао своју невиност. И шта су Албанци после тога урадили, пар месеци после тога га убили”, категоричан је Галијашевић.

Према његовим речима, Албанци су “убијали сведоке својх злочина у рату” и то се дешавало месецима и годинама уназад.

Па то само Албанци раде. Који је Хашки сведок из Србије, а хиљаде их је било, убијен. То Срби не раде, то раде Албанци. Раде себи, раде својим људима. Пре два дана смо имали убиство једног сведока, пре пет дана смо имали убиство другог сведока, пре месец дана смо имали… пре две године Оливера Ивановића су убили Албанци. Немам ту никакву илузију”, сматра он.

Оптужнице које су подигнуте у Приштини, према његовом мишљењу, имају за циљ да се “оптужи Србија, да се оптужи власт Александра Вучића, да се створи пропаганда која, са једне стране прикрива стварне извршиоце, а са друге стране оптужује Србију”, наводи Галијашевић.

Он сматра да даља ситуација у вези суђења за убиство Ивановића неће ићи у добром правцу.

Прочитајте још - Галијашевић: Запад преко КиМ смањује утицај Србије у региону и присуство Русије

Не може ићи у добром правцу ко год је пред приштинским судовима, то је квази држава. Косово је простор организованог криминала.

Јасно је да све што раде Албанци има печат запада, печат НАТО, има њихово одобрење. НАТО у ствари жели да Албанци и даље буду реметилачки фактор, како би они учвршћивали.

И даље ће Албанцима бити дозвољене све ове активности које раде. И организовани криминал и трговина дрогом, и тероризам.

лма ли И један међународни организовани криминал са којим нису повезани. Јасно је да ће то и даље ићи тим путем, а да Србија треба да настави својим путем. Не дозволити попаганди да прогања часне људе из Србије, не дозволити да се ствара утисак како на Косову постоји неко суђење.

Па видели смо суђење Оливеру Ивановићу који је добио девет година затвора за најтеже злочине, са којима није имао никакве везе. Видели смо затвор за невиног и часног човека и на крају смо видели његово убиство. Нису га хапсили Срби, хапсио га је Харадинај”, констатује Галијашевић.

Он закључује да се не може веровати косовским властима и институцијама које је направила ОВК.

Неможе се веровати да ће они праведно судити да ће скинути таксе и да ће се понашати нормално, државнички. Па то није држава. То је један простор организованог криминала под заштитом НАТО”, напоменуо је Галијашевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Далматинац

18.01.2020. 03:55

Svaka cast Galijasevicu.Toje kavez divljih zivotinja gde glavnu ulogu vode Hardinijeve Hiene(haine),