Председник Александар Вучић упутио је писмо председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу у коме наводи да за Републику Србију Тајван јесте и биће саставни део Народне Републике Кине.

"Република Србија пружа снажну подршку оцувању територијалног интегритета и суверенитета Народне Републике Кине, апсолутно подржавајући политику "једне Кине" и напоре кинеске стране за мирно уједињење земље, наводи у писму Вучић.

Он истиче и да "за Републику Србију Тајван јесте и биће саставни део Народне Републике Кине", саопштило је Председништо Србије.

"Република Србија се супротставља независности Тајвана и осуђује сваки покушај угрожавања јединствености НР Кине и резултата Ваше политике, која почива на чврстим принципима мира и стабилности", додао је Вучић.

Прочитајте још - Председник Вучић прича на кинеском (ВИДЕО)

Он је захвалио на подршци Кине територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и помоћи у одбрани наших државних и националних интереса у међународним организацијама.

"Даље унапређење челичног пријатељства Републике Србије и НР Кине, као и продубљивање свеобухватно стратешког партнерства и сарадње на свим пољима, јесте и биће један од најважнијих приоритета српског државног руководства и моје политике, као председника. Зато са радошцу цекам Вашу посету", наводи се у писму Вучића.