ДЕО демократа који се већ дуже не слаже са политиком коју води врх странке највероватније ће одмах после празника поново затражити да ДС напусти Савез за Србију.

Према нашим информацијама, питање останка демократа у овом опозиционом блоку наћи ће се на дневном реду страначких органа пре свега због нагомиланих гафова и испада лидера Двери Бошка Обрадовића, са којима су неки функционери ДС већ дуже у отвореном сукобу.

Током празника поново је заварничило између посланика ДС Балше Божовића и Обрадовића, и то због црногорског Закона о слободи вероисповести.

Божовић је, преко "Твитера", поручио лидеру Двери да се не руше ни Вучић ни Мило политиком Слободана Милошевића:

- То, нажалост, не разуме ни Демократски фронт, као ни већи део Савеза за Србију. Дијалог је решење, а не насиље. Хвала ти, Бошко, што си нас подсетио ко си, шта си и за шта се залажеш.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дрецун: Хибридне акције против Срба, Црна Гора неће повући спорни Закон

Божовић је овако реаговао на Обрадовићев твит у коме он захваљује Милу Ђукановићу:

- Хвала ти што си нас ујединио око наше Цркве, подсетио на наш идентитет, раскринкао свог политичког брата близанца Вучића и што си нам разгорео наду да ће Србија и Црна Гора поново бити једна држава након твог и Вучићевог пада са власти - написао је председник Двери.

Балша Божовић / Фото Н. Фифић

Ово, иначе, није први пут да Божовић и Обрадовић јавно укрштају копља поводом различитих тема. Божовић је недавно оштро јавно критиковао петицију коју су Двери у Чачку покренуле против "мигрантске политике власти". Такође, значајан број демократа изјаснио се против низа Обрадовићевих акција, попут упада у РТС, ударања копљем са српском заставом у врата Скупштине...


"УДАВИЛИ СЕ" У НАЦИОНАЛИЗМУ

ЗНАТАН број виђенијих демократа посебно замера свом лидеру Зорану Лутовцу што ћутке посматра како се "странка дави у национализму сабораца из Савеза за Србију". Они сматрају да се потпуно изгубио циљ због којег су приступили СзС, а то је смена власти, а да Двери гурају своје идеје и раде све оно против чега се ДС бори.