У ноћи између недеље и понедељка (5. и 6. јануара) разбијена су стакла на просторијама месних одбора Српске напредне странке на Подбари и у Центру 2 у Новом Саду, саопштио је Градски одбор СНС.

- Вандали су очигледно деловали синхронизовано и то на Бадњи дан, један од највећих православних празника, својим делима шире мржњу. Уверени смо да су вандали данашњи дан намерно изабрали како би грађанима Новог Сада и члановима Српске напредне странке покварили празнично расположење.

Тим чином, како се додаје у саопштењу,вандали суподсетили и на трагичне дане српског народа у НДХ из Другог светског рата, где су највећи злочини почињени управо на Бадњи дан и Божић.  


- Знајући да ће на предстојећим изборима цензус за њих представљати мислену именицу а у немоћи да на улици освоје власт, поново су посегнули за најпримитивнијим методама деловања којима су очигледно склони.

Новосадски Градски одбор Српске напредне странке уверен је да ће полиција и овог пута професионално обавити посао, вандале привести правди, као и да тај инцидент неће покварити празничну атмосферу у Српској Атини.

- Фото: Две фотографије оштећених просторија ГО СНС НС (Фот ГО СНС)