Члан Председништва СНС и министар финансија Синиша Мали одговорио је на саопштење Странке слободе и правде на тему инвестиционог плана.


Господин Драган Ђилас каже да би за шест месеци могао да спроведе инвестициони план “Србија 2025”, заборављајући да је имао неколико година, а не месеци, да уради нешто добро за ову земљу, уместо за своје сопствене џепове. За то време је знао само да спроведе свој лични инвестициони план, базиран на енормној крађи.


Невиђено лицемерје, помешано са безобразлуком и небригом за ову земљу и народ. Човек који је довео град Београд на руб пропасти, истовремено се лично богатећи, сада хоће да се врати на власт да би уништио све оно што смо изградили, и узео све оно што смо зарадили - рекао је Мали.


Једну једину ствар је оставио Београђанима - 1,2 милијарде евра дуга, док су истовремено његове фирме зарадиле 619 милиона евра. Проста рачуница, која је јасна сваком градјанину Србије.


Ми смо средили финансије у граду и држави, више него дупло смањили незапосленост, повратили углед медју инвеститорима, постигли највећи привредни раст у Европи, док са друге стране смањујемо јавни дуг. У последњих пет година изградили смо 350 км ауто-путева, а сада, када имамо новца, моземо да радимо јос више, и зато желимо да спроведемо план “Србија 2025”. Јасно је да је господин Дјилас лош економиста када је реч о јавним финансијама, али да ли је баш толико лош да мисли да је могуће за шест месеци уложити у државу 14 милијарди евра? Верујем да мисли да би у том периоду могао да украде 14 милијарди евра, као што је то чинио док је био на власти. Он и његови пајтоси нису могли да ураде ни канализациону и водоводну мрезу, а камоли Београд на води или неки километар ауто – пута.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић након седнице главног одбора СНС: Од јуна нови председник странке; Ана Брнабић нови члан председништва (ВИДЕО)


Мислим да смо досадашњин радом и резултатима показали да градјани могу да нам верују да ћемо у наредних пет година остварити све што смо обећали. Испунили смо обећање да ћемо повећати плате и пензије, као што ћемо испунити и обећање да ће до 2025. године просечна плата бити 900 евра, а просечна пензија измедју 430 и 440 евра. То ће нам управо омогућити велике јавне инвестиције које планирамо - нови километри ауто - путева, 5.000 км путева које ћемо реконструисати, за шта ћемо издвојити 900 милиона евра, нови километри водоводне и канализационе мреже у вредности од милијарду евра, фабрике за пречишћавање отпадних вода. Уложићемо 600 милиона евра у дигитализацију и образовање и 500 милиона евра у станове за младе. Знамо да можемо да достигнемо привредни раст и од 7 одсто годишње, што потврдјује и Светска банка. За то се боримо, да би сваки градјанин у Србији могао да живи боље - рекао је министар финансија.


Сада имамо новца буџету за нове пројекте и нове изазове. Сада, када је прошло довољно времена од власти Дјиласове бахате дружине, која нам није оставила ништа сем огромних дугова. Данас имамо предиспозиције да створимо богатије и напредније друство. Гледамо напред, у будућност, и нећемо им дозволити да врате земљу у ружну прошлост - рекао је Мали.