Финска социјалдемократска политичарка шокирала: Над Србима извршен геноцид, тврдње да су они чинили злочине су завера великих сила

NovostiOnline

23. 12. 2019. у 17:37

Финска социјалдемократска политичарка шокирала: Над Србима извршен геноцид, тврдње да су они чинили злочине су завера великих сила

Фото: принтскрин YouTube

Над Србима је током прошлог века извршен геноцид, а лажне оптужбе да су чинили злочине у време распада Југославије дeо су кампање великих сила да би оправдале освајачке циљеве
Над Србима је током прошлог века извршен геноцид, а лажне оптужбе да су чинили злочине у време распада Југославије дeо су кампање великих сила да би оправдале освајачке циљеве, изјавила је некадашњи функционер финских социјадемократа Пирко Турпеинен.

Турпеиненова, која је угледни психијатар, била је посланик у финском парламенту, као и стручни сарадник у Комисији за испитивање тортуре и кршења људских права Савета Европе.

У јавности је постала позната по подршци генералу Ратку Младићу, о чему је написала и књигу, а завршава нову студију у којој се бави низом догађаја који су обележили распад СФРЈ.

Међу њима је случај "Рачак", који је пре две деценије био повод за агресију НАТО-а на Србију.

Турпеиненова је за портал "Вести онлајн" рекла да је случај "Рачак" била само једна у низу провокација Срба.

"Зато ће моја следећа књига бити историја Холокауста и геноцида над Србима, како током Другог светског рата, тако и у време ратова деведесетих и НАТО окупације Косова", истакла је она.

Фото А. Станковић

Турпеиненова каже да је на позив тадашњег председника СР Југославије Слободана Милошевића да пошаљу стручни тим који би утврдио околности страдања појединаца у Рачку, финско Министарство спољних послова из неког разлога именовало Хелену Ранту, а не, рецимо, професора Анти Пентила, врсног медицинског форензичара.

"Проблем је што Ранта није била компетентна да утврди чињенице. Њена одговорност је у ствари била да проучи аутопсијске извештаје које су сачинили патолози, али ни то није урадила. Уместо тога, она је рекла оно што јој је инструисано да каже од финског и немачког Министарства спољних послова. Оно што је она изговорила нема благе везе са истином", истакла је Турпеиненова и напоменула да је Ранта у ствари зубарка.

И поред чињенице да су резултати обдукције били сакривени, навела је она, две године касније, стручњаци, међу којима је професор Пентила, имали су прилику да проуче ту документацију и објаве налазе у научном журналу.

"Реч је о журналу мојих колега, стручњака форензичке медицине. Показало се да су Ранта и њене колеге издали истину", додала је Турпеиненова.

На питање до ког закључка је дошла истражујући овај случај, она је одговорила да медицинске чињенице и подаци о полицијској акцији у покушају да избаци терористе из села никада нису били скривани, већ транспарентни.

"Уосталом, у то су могле да се увере бројне ТВ екипе, посматрачи ОЕБС-а… Сви су били присутни тако што их је управо српска полиција позвала да се својим очима увере у оно што се одиграло у Рачку, 15. јануара 1999. године", рекла је Турпеиненова.

Она је подсетила и да су САД и Немачка, заједно са другим земљама НАТО-а, планирале окупацију целе Југославије.

"То недвосмислено показује и Анекс Б Споразума из Рамбујеа...Подсетићу да су земље, чланице НАТО-а, претходно економским санкцијама већ уцењивале Југославију и те уцене су трајале од 1992. године. Међутим, земља је опстајала. Зато државе НАТО-а нису више виделе алтернативу свом плану, осим да физички освоје простор бомбардовањем. САД су хтеле да направе војну базу на Косову и то су и урадиле", истиче она.

Према њеним речима, пропаганда доминира западним земљама.

"Има пуно научних доказа и књига које преносе истину, међутим, преовладава пропаганда медија НАТО-а, која је већ стигла и у филмску индустрију, литературу и спорт. Србима је потребно да се чује њихова страна, кроз филмове попут оног о Јасеновцу или наступа угледних личности, као што је нобеловац Петер Хандке", сматра Турпеиненова.


(Срна/СБ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Ljube

23.12.2019. 17:53

Ovo je samo dokaz ,koliko i zapadni narodi ,( radnicka klasa ) obicannarod zive u izolacijama ,lazima ,robovlasnickom odnosu svojih vlastodrzaca .Od Australije do Kanade ,nemaju pojma sta i gde njihove vlade prave ratove i u sta trose pare .U drzavi u kojoj zivim ,jadno je videti mlade ljude da ne znaju ni istoriju sopstvene drzave .

maniks

23.12.2019. 18:11

Zasto sokirala. Zena je rekla istinu i bice jos onih koji ce govoriti istinu. Ima jos moralnih i casnih ljudi na ovom svetu.Postovanje za sve sto je izrekla.

vitez

23.12.2019. 18:15

Jete sestro, i ako je bilo zločina od strane Srba oni su osuđeni, ali koko se kod nas kaže "Kasno Marko na Kosovo stiže" Izradili su nas.

Zika-Terminator

23.12.2019. 18:18

Nije sokirala, nego je rekla istinu. Nad Srbijom je izvrsena i jos uvek traje katolicka inkvizicija. I to svi odlicno znaju...

Петар

23.12.2019. 19:53

То је оно што је најважније рећи. Све то што ова жена прича још увек траје. Али Србија је издржала и друге голготе па ће издржати и ову. Браво госпођо Турпеинен.

Miloš

23.12.2019. 20:03

Kako da se čuje istina kad, između ostalog, nadležni u Srbiji već četvrtu godinu zaredom odbijaju da finansiraju film o Jasenovcu Lordana Zafranovića, a sredstva se dodeljuju projektima koji Srbiju prikazuju u što crnjim bojama.

srb

23.12.2019. 21:08

Hvala gospodi ako je sve navedeno u tekstu istina! Predlazem joj i da posebno obradi kolike su zasluge domacih vele izdajnika i izvrsioca zadataka agresora u ukupnim stradanjima Srba i Srbije? Bez njihove suradnje ....pitam se kolike bi bile razmere stradanja do danas? Hvala unapred

I vas počelo da svrbi

23.12.2019. 21:46

Hvala gospođi, ozbiljno radi. A zapadne narode će njihovi profiteri da sahrane, gledaćemo.

Djordjina Nastic

23.12.2019. 22:06

Vreme je da ceo svet čuje istinu a ne Zapadne laži kojima su nam otimali zemlju i nanosili zlo .