Председник Вучић је након састанка са Рамом и Заевим рекао да је договорена већа интеграција органа за ванредне ситуација, заједничко деловање ватрогасних и полицијских јединица у случају пожара, поплава, земљотреса и слично.

Каже да ће се радити на умрежавању система тако да се може одмах реаговати, што је од изузетног значаја, што се показало после земљотреса у Албанији.

- Следећи сусрет ће бити крајем јануара у Београду и биће историјски. Већ пре краја године прелазићемо границу само са личном картом, а за нас је много важније то што смо креирали софтвер који су сви прихватили. Јединствено тржиште рада је договорено, па ако Албанац или Македонац пређе у Србију, довољно је да користи свој телефон или компјутер и да се пријави за жељу са радом. Дакле, ако Албанац пређе у Србију и пожели да ради, ми ћемо већ имати његове податке, јер смо умрежени. Тако ће бити и у обрнутом случају. У року од 5 дана он че добити евиденциони број и може да ради на територији наше земље све што жели и обрнуто. То је револуција и фантастична вест. Покрићемо много рупа - каже Вучић и наставља:

-То ће значити драматични прилив инвестиција, јер је важно странцима да имају сигурност на територији. -Ово је изузетна вест и нешто што ће значити огромне промене – истиче он.

На Табановцима хоћемо, додаје, да повећамо број трака, царинских вага...

- Од 1. децембра смо успоставили да нам ради фито санитарна инспекција, покушаћемо додатно да се приближимо у царинама – рекао је председник и додаје да желе и да нам царине раде 24 сата. Било је говора и о овлашћеним еконосмким оператерима, додао је Вучић. Хоћемо, како каже, да разговарамо и око зелене енергије, што није лака тема.

- Када неко крочи на београдски аеродром нико га више неће заустављати у Скопљу или Тирани и обратно - каже председник.

Одговарајући на питања новинара о протесту у Тирани, председник Вучић је рекао да је заиста задовољан разговорима са Рамом и Заевим, а да је на протесте навикао.

- То је нормално у демократијама и не видим никакав посебан проблем, али ми се чини да су ти људи више окренути прошлости – истиче председник и додаје:

- Осећао сам се одлично, донели су ми леп чај да попијем. Мислим да неки људи не разумеју реалност и не живе у садашњости, а тек немају визију будућности. Мислим да ће ово и Београду, и Скопљу, и Тирани донети напредак – каже он.

- Ако некоме све ово одговара то је БиХ, а зашто људи нису у томе, моја памет не допире дотле, онда су они много паметнији од мене, ако виде проблеме у свему овоме – рекао је Вучић одговарајући на питање новинара зашто се и БиХ није прикључила.

- Мој посао је да водим рачуна о интересима Србије, добро сам израчунао шта је у интересима Србије – истакао је председник.