Подсећајући да се навршава 23 месеца од убиства лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, из ове Иницијативе подсећају да је убица и даље на слободи. Наиме, у саопштењу за јавност Грађанска иницијатива подсећа да је у протеклих месец дана специјални тужилац подигао оптужнице против шест особа српске националности, у којима се наводи њихова умешаност у убиство Ивановића.

- Фотографије делова оптужнице, као 'ексклузивно“ јавности су предочене изјаве заштићених сведока, делови обдукционог налаза су освануле у косовским медијима, док осумњичени и њихови браниоци нису добили на увид нити оптужнице нити предмете списа. То говори да је битнији нечији публицитет него спровођење закона у овом озбиљном случају, решавању убиства српског политичара - истиче се у саопштењу за јавност ГИ СДП која најоштрије осуђује то што се на оптужници нашла и секретарица Оливера Ивановића, Силвана Арсовић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Директор КЦ у Косовској Митровици: Силвана Арсовић пуштена на кућно лечење

- Ово је вид психолошког и политичког притиска на једну самохрану мајку, једну вредну секретарицу која се и тога јутра као и 13 година пре нашла на свом радном месту. Њеним адвокатима ће тек бити уручена оптужница и списи предмета. Надамо се да ћемо добити доказе, за шта се терети Силвана Арсовић, која у овом случају представља колатералну штету док је убица на слободи - додаје се у саопштењу ГИ СДП.