Неопходна је Метла да почисти корупцију: Милош Јовановић (ДСС) о новом покрету

Д. Р. Ђорђевић

16. 12. 2019. у 10:30

Неопходна је Метла да почисти корупцију: Милош Јовановић (ДСС) о новом покрету

Милош Јовановић председник Демократске странке Србије Фото В. Данилов

Милош Јовановић, лидер ДСС и члан председништва новооснованог покрета "Метла 2020": Окупљамо људе и организације који желе промене
ИЗБОРНИ услови сигурно могу донекле да се побољшају, и очигледно је да ће бити неких нормативних помака. Суштина је, међутим, другде, у медијима и притисцима на људе који су запослени у јавном сектору. Али нико од нас у покрету није Калимеро па да кука на неправду. Свакако ћемо се борити.

Овако Милош Јовановић, лидер ДСС и члан председништва новооснованог покрета "Метла 2020", одговара на питање којим путем се може доћи до побољшања изборних услова и да ли је то оствариво до 3. маја, крајњег рока за излазак на биралишта.
о Критикујете медије, али не учествујете у акцијама СзС као што је била блокада РТС.
- Услови не могу никако бити добри када имате читаве медијске куће које су се претвориле у пропагандне сервисе. А да ли је свака реакција на такво стање примерена и сврсисходна, то је већ друго питање. Свакако није добро када страст превлада разум, а лично однесе победу над начелним.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић: Само се ви смејте, али у Србију ће прво доћи Борис Џонсон, па Доналд Трамп


* Шта би била предност учешћа покрета "Метла" на изборима, а шта ако их бојкотује?

- Независно од питања евентуалног учешћа на изборима, било је важно наставити са окупљањем нових људи и организација које желе корените промене. Најважније је да омогућимо људима да бирају своје представнике по имену и презимену. Само слабљењем моћи партија успећемо да се изборимо са страначким запошљавањем, корупцијом, намештеним тендерима, исисавањем новца из буџета, канцерогеним утицајем странака на медије и правосуђе... Такве промене тешко могу да изнесу људи који су садашњи или бивши министри.

* Хвалите се сменом генерација у ДСС, ко су та нова лица?

- Много је људи ушло у нови ДСС. Од историчара Милоша Ковића, преко писца Слободана Владушића, до професора Атлагића или првака Опере Народног позоришта Мише Јовановића. Са покретом "Метла 2020", окупљање се наставило. Ту су Новица Антић, председник Војног синдиката, Злата Ђерић, Иван Матовић, који води локални покрет у Краљеву... Недавно смо потписали споразум и са Покретом слободних синдиката Србије, а биће још присталица.

* Победа Џонсона у Великој Британији убрзаће њен опроштај од ЕУ. Како ће то утицати на процес евроинтеграција Србије?

- Такозване евроинтеграције Србије напросто нису тема, и зато хајде да се бавимо собом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић: Циничне бљувотине Пацолија вређају жртве злочина

БЕЗБЕДНОСТ

* ЗБОГ чега сте за повратак обавезног војног рока?
- Лично мислим да је служење војног рока дужност и важно искуство у животу мушкарца, као и да рочни састав доприноси јачању безбедности земље. Тешко се може говорити о снажном систему одбране без попуњених јединица и постојања резерве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (28)

Tamara

16.12.2019. 12:03

Jos jedan lik koji je pokusao preko politicke partije dase dokopa fotelje a kad nije uspeo dosetio se da proba preko neke organizacije koristeci moderne floskule

Marija

16.12.2019. 12:09

Vlast ostvaruje kvalitetne razvojne rezultate za drzavu i narod, dok opozicione stranke zele da opstruiraju napredak Srbije!

MAKSS84

16.12.2019. 12:23

Izborni uslovi su odlicni a bice jos i bolji, ali opozicija ce sigurno da place kako ne valjaju.

Nikola

16.12.2019. 12:31

Opet slušamo laži Jovanovića, i sve nas interesuje ko ulazi u DSS kada svi beže iz DSS-a i opozicije. Velike laži priča Jovanović građanima.

milan

16.12.2019. 13:31

Da li je iko od vas spreman da uvede smrtnu kaznu za korupciju i da je potpise cak i ako mu se dete/supruznik nadje pogodjen njom? Ako odgovor nije DA na OBA pitanja, nemamo sta dalje da pricamo!

Pjotr

16.12.2019. 13:34

Konačno da čujemo i razumne ljude, ovo trenutno stanje u Srbiji se svodi na rat između naprednjaka i žutih, u kojem je narod kolateralna šteta.

Ignjat

16.12.2019. 14:42

Ni metla ne pomaže DSS-u da očisti svoje redove od onih koji su se debelo opkoristili dok su vladali Srbijom.

Zoran74

16.12.2019. 16:45

Novi pokret isti kao stari... Bitno je samo da se na izborima iz budzeta uzmu pare a rezultat i ne ocekuju.

milena

16.12.2019. 21:52

Dovoljan je i sam naziv pokreta Metla, u pravu su samo je opozicija za jednu metlu jer oni su prasina koja se lako pokuplja.