"Ђилас је без рада стекао стотине милиона евра, зато би да и на власт доЂе без избора. Знамо да Ђилас жели македонски сценарио, зато је његов радник Бошко Обрадовић покушао да упадне у РТС и Скупштину Србије, да би као у Македонији било крвавих глава, и насиља", рекао је министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин коментаришући изјаву Драгана Ђиласа да СзС захтева споразум са властима у Србији попут оног потписаног измеЂу македонске власти и опозиције по коме би без избора била формирана влада.

Министар Вулин је истакао да је Ђилас власник ванпарламентарне странке али захтева као да је неко гласао за њега и као да има већину.

"Јесте Ђилас више хиљада пута богатији од Александра Вучића али то за Вучића није аргумент, а није ни за Србе. Ако Ђилас лепо замоли, као што уме да моли кад год му треба помоћ и лична заштита, треба га саслушати, ако захтева, онда слободно може и да ћути. Ђилас не жали за Србима протераним из Хрватске, не жали за побијеним у Олуји, не жали због неисплаћених пензија и опљачкане имовине Срба, али жали за кафом у Загребу. Таман толико вреди и његова политика, као шоља кафе", изјавио је министар и председник ПС, Вулин.