Дачић са Иванком Трамп на свечаном отварању Доха форума у Катару (ВИДЕО)

NovostiOnline

14. 12. 2019. у 11:36

Дачић са Иванком Трамп на свечаном отварању Доха форума у Катару (ВИДЕО)

Фото МСП

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, присуствовао је данас свечаном отварању 19. Доха форуму у Катару, чија је тема "Глобално управљање у мултиполарном свету"
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, присуствовао је данас свечаном отварању 19. Доха форуму у Катару, чија је тема "Глобално управљање у мултиполарном свету".

На церемонији свечаног отварања учествовао је велики број светских лидера међу којима се издвајају председник Руанде, председник Јерменије, премијер Малезије, премијер Сомалије, министар трговине САД-а, министри иностраних послова Словачке, Турске и други.

Шеф српске дипломатије сусрео се и са великим бројем својих колега са којима је разменио мишљења о актуелним светским темама.

У разговорима је истакнута важност редовних сусрета и јачања дијалога међу светским лидерима на форумима попут овог.

Министар Дачић имао је прилику и да поново разговара и са Иванком Трамп, саветницом председника САД, са којом се у септембру ове године сурео у Њујорку.

Форум у Дохи се одржава под покровитељством катарског емира. Министар Дачић учествује на Форуму на позив потпредседника Савета министара Државе Катар и министра иностраних послова, шеика Мохамеда бин Абдулрахмана Ал Танија.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Kolovrat

21.12.2019. 17:45

Ha..ha... simpatično. A na kom to jeziku molit ću lepo???Bolje da je opalio "Miljacku " !!!