"Репортери без граница неће заштити новинаре РТС-а, неће им омогућити да слободно извештавају. Неће се огласити Тања Фајон осудом силеџија из СзС који насиљем спречавају јавни сервис да ради свој посао. Ћутаће Дуња Мијатовић и неће видети да се новинарима РТС-а ускраћује право на рад и да политичари силом покушавају да уредјују јавни сервис", изјавио је министар одбране Александар Вулин коментарисући најаву Савеза за Србију да у петак блокира зграду Радио-телевизије Србије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Повуците фатву изречену Хандкеу, извините се Кустурици, ако нисте Џамахирија: Вулин одговорио одборницима СДА


"Новинарска удружења ће издати саопштења иза којих не стоји ништа. Неће затражити одговорност за силеџије, неће позвати на бојкот извештавања о онима који користе насиље да би завладали и потчинили медије. Нико се неће супротставити јер је количина новца којом располажу Дјилас и коалиција једноставно превелика и сувише привлачна. Колеге неће заштитити РТС, зато то мора урадити држава. Насиље не сме постати правило, власт се не може добити без избора, силеџије се не смеју некажњено иживљавати на људима који раде свој посао", рекао је министар Вулин.