Члан Председништва Српске напредне странке и председник београдског одбора Небојша Стефановић разговарао је у четвртак у Берлину са директором Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) Штефаном Хеневигом о даљем унапређењу сарадње између две политичке организације, као и о актуелној ситуацији у Србији и Немачкој.

Стефановић и Хеневиг су, између осталог, разговарали о економским и другим билатералним односима између Србије и Немачке, постигнутом напретку на плану свеобухватних реформи, као и о европским интеграцијама Србије, саопштила је прес служба СНС.

Стефановић је, истичући да СНС жели економски јаку Србију са константним отварањем нових радних места, са Хеневигом размотрио сарадњу на даљем унапређењу оквира који би помогли довођење више страних инвеститора у нашу земљу.

Он је истакао да је прикључење ЕУ стратешки циљ Србије и да наша земља на том путу веома цени подршку Немачке.

Прочитајте још - Стефановић: Важно је да дијалог о изборним условима постоји

Двојица саговорника разговарала су и како Немачка може помоћи Србији на путу њених европских интеграција у конкретним задацима, који се тичу економског напретка и унапређења владавине права.

Стефановић је упознао Хеневига да се наредне године у Србији одржавају избори, као и о активностима које су предузете на унапређењу изборних услова, а које је прописала претходна власт.

Директор ЦДУ је истакао да између две странке постоји партнерски однос и да је добра досадашња сарадња значајна и за однос две државе.

Он је истакао спремност да ЦДУ и СНС узајмо размене посете, које би биле прилика за међусобно упознавање са тренутним активностима на терену и искуствима у раду са грађанима обе земље, каже се у саопштењу.