Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић оценио је данас да је председник Народне странке и председавајући СзС Вук Јеремић нападима на председника Александра Вучића и његову породицу дошао до самог дна "политичког простаклука и бахатости".


Ђурић је у саопштењу навео да Јеремић грађанима нуди будућност у којој ће напади на породице политичких противника и линчовање оних који мисле другачије бити нормална ствар, али наглашава "да му то неће бити дозвољено".


"Размере његове перверзије су у супротности са његовом незнатном политичком снагом и Србија не треба да страхује од Јеремића и његових револуционарних метода", навео је Ђурић.


Понавља да Јеремићу неће бити дозвољено да затвара границе, излаже породице политичкој одмазди и "заводи диктатуру и страховладу".


Коментарише и Јеремићеву оцену да је лидер Самоопредељења Аљбин Курти интелектуалац и патриота, уз оцену да такво "подилажење" екстремисти и борцу за велику Албанију никада није виђено на српској политичкој сцени.


"Када је Јеремић у питању, срамота срамоту стиже. Хвалити човека који Оливера Ивановића назива српским ратним злочинцем, који се јавно залаже за стварање велике Албаније и укидање свих колективних права Србима ново је поглавље у биографији бешчашћа Вука Јеремића", навео је Ђурић.


Прочитајте још: Ђурић: Јеремић вођа наручене кампање против породице Вучић


Додао је и да Јеремић није изнео ниједну реч осуде за пресуду Ивану Тодосијевићу, који је осуђен на две године затвора само због изреченог става да је напад на нашу земљу 1999. био агресија за коју је Рачак искоришћен као лажни повод.


Јеремић је јуче рекао да су информације о Крушику, као и хапшења у Јовањици, резултат "рата кланова породица Вучић и Стефановић", као и да је Курти интелектуалац, патриота и прилично стабилан човек.


Тврди и да отац Александра Вучића, Анђелко, утиче на рад БИА.