ПОСЛЕ "перформанса" лидера Двери Бошка Обрадовића, који је током протеста у суботу копљем са српском заставом ударао на врата здања Скупштине Србије, део демократа поново ће на страначким органима поставити питање останка ове странке у опозиционом блоку Савез за Србију.

Како тврде наши извори, све је већи број незадовољних у ДС политиком утапања у СзС и ћутања руководства, пре свега на испаде Обрадовића, али и потезе других првака овог савеза, за које тврде да су све само не вредности и политика за коју се демократе деценијама залажу.

Прочитајте још - Нарко дилер у загрљају са лидером СзС; Поповић Ивковић: Напади СзС на полицију чим се такне у њихове нарко везе

Значајан број виђенијих чланова ДС, пре свега посланика ове странке, иначе је већ дуже "на ратној нози" са Обрадовићем, којег су протеклих месеци оптуживали и да се непримерено меша у њихова унутарстраначка питања, коментарише дешавања у ДС, па чак покушава и да води кадровску политику демократа.

Обрадовићеву акцију, која је озбиљно заљуљала брод СзС, оштро је критиковао посланик ДС Балша Божовић, а у уторак је то учинио и његов колега Радослав Милојичић Кена.

- Чим опозицији крене да расте рејтинг и повећа се број људи на протестима, појави се Обрадовић или неко од његових "генијалаца" са вешалима, моторном тестером, српском заставом... Кад је основан, СзС је имао подршку 18 одсто, сада девет. То све говори. Откада је донета одлука да уђемо у СзС, говорим да ДС нема шта да тражи у антиевропском савезу са Обрадовићем и Млађом Ђорђевићем, већ демократе треба што пре да заврше процес уједињавања и да се боримо за европску Србију - каже Милојичић за "Новости".