Аргентина је важна земља у међународним односима и земља која је увек штитила нас и штитила принципе међународног права и правде, рекла је данас председница Владе Србије Ана Брнабић у Буенос Ајресу, после церемоније инаугурације председника Аргентине Алберта Фернандеза.

Према премијеркиним речима, њено присуство на инаугурација новог председника Аргентине показатељ је заиста блиских односа између наше две земље, као и наше спремности да уложимо време и енергију у даљи развој ових односа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Брнабић: Пријатељство и разумевање у односима са Аргентином

Брнабић, која је и лично честитала председнику Фернандезу почетак мандата на месту шефа државе, рекла је да је на јучерашњем састанку са министром иностраних послова захвалила Аргентини на "огромној подршци територијалном интегритету и суверенитету наше земље".

Премијерка је подсетила да је јуче у име председника Србије Александра Вучића уручила узлатну медаљу за захвалност бившој министарки иностраних послова Сузани Руиз Ћерути, која је у име Аргентине у Међународном суду у Хагу "бранила принцип територијалног интегритета и суверенитета и међународног права и борила се бриљантно правнички против једнострано проглашене независности Косова".

Брнабић је нагласила да Србију и Аргентину спаја више од девет деценија пријатељства, партнерства, дипломатских односа, и да ћемо наставити у то да улажемо у будућност, наводећи да Србија и њени грађани никада не заборављају оно што друге пријатељске земље ураде за нас.