Агенција за борбу против корупције утврдила: Стефановић није у сукобу интереса

В. Н.

09. 12. 2019. у 20:36

Агенција за борбу против корупције утврдила: Стефановић није у сукобу интереса

Фото П. Митић

Агенција је утврдила да Бранко Стефановић од оснивања привредног друштва ГИМ д.о.о Београд 31. октобра 1990. није власник ни законски заступник

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић није у сукобу интереса због трговине оружјем између привредног друштва ГИМ и "Крушика", у коју је наводно умешан његов отац, Бранко Стефановић - саопштила је у понедељак Агенција за борбу против корупције.

Агенција је утврдила да Бранко Стефановић од оснивања привредног друштва ГИМ д.о.о Београд 31. октобра 1990. није власник ни законски заступник, нити је по било ком основу био запослен или ангажован у привредном друштву ГИМ. Установљено је и да он није био ни осигураник привредног друштва ГИМ.

Прочитајте још - Стефановић: Од почетка године процесуиране 22 организоване криминалне групе

Како је саопштено, Агенција је закључила да куповина наоружања "Крушика" од стране привредног друштва ГИМ не представља сукоб интереса министра Небојше Стефановића, односно да, како се наводи, не може да утиче на непристрасно и независно вршење јавне функције министра, да не постоји однос зависности, који функционер мора да избегава при вршењу јавне функције.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ivan

10.12.2019. 03:10

Ha,ha,ha,zar je neko ocekivao drugaciju odluku?!A to sto mu je otac u toj firmi u glavnom odboru,naravno nema nikakve veze.

Goran ali ne Bot

10.12.2019. 03:40

Ovo je nezapamćena sramota za državu Srbiju. Agencija je ispitivala samo da li je otac Ministra zaposlen u GIMu i ako je to samo jedan od primera sukoba interesa koje zakon poznaje! Pa niko nije rekao da je on zaposlen, već da je angažovan o čemu su objavljeni zvanični dokumenti GIMa. Takodje da odluka bude još strašnije govori i sam kraj tog nazovi izveštaja - pošto otac Ministra nije zaposlen u GIMu onda se Agencija nije bavila pitanjem cena pod kojima je oružje prodato? Sramota nezapamćena.

Mrgud

10.12.2019. 09:56

Ха ха. Ово је горе него у време комуниста.

r

10.12.2019. 11:20

takodje i da je zemlja pljosnata i da je mesec napravljen od sira, pa, za nesto ipak primaju "platu" zar ne ? ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha