Дачић прописао изборне квоте: Социјалисти комплетирали руководство, функционери добили нова задужења

В. М.

08. 12. 2019. у 23:03

Дачић прописао изборне квоте: Социјалисти комплетирали руководство, функционери добили нова задужења

Фото Танјуг/Ф.Краинчанић

Наставак сарадње са напредњацима, циљ да се освоји више гласова бирача

НОВИ потпредседник Социјалистичке партије Србије је Ђорђе Милићевић, док су на исте функције изабрани и досадашњи потпредседници Душан Бајатовић, Александар Антић, Бранко Ружић, Новица Тончев, Жарко Обрадовић и Славица Ђукић Дејановић.

Њихов избор потврђен је на одржаном Главном одбору странке чиме је, годину дана после конгреса на којем је за лидера поново изабран Ивица Дачић, комплетирано руководство социјалиста.

Сваки од потпредседника убудуће ће имати конкретно задужење - Милићевић ће бити координатор за Западну Србију, Бајатовић за Војводину, Антић за Београд, Ружић за Централну Србију, а Тончев за Југоисточну. Они ће имати конкретне задатке и циљеве - колико гласова партија треба да освоји у њиховим регионима. После избора, како је најавио Дачић, позиције страначких функционера биће преиспитане.

Прочитајте још - Шеф дипломатије: Циљ СПС-а бољи резултат на изборима следеће године

Обрадовић је задужен за политички систем, Славица Ђукић Дејановић за Форум жена, а Предраг Марковић за програмска питања.

Дачић је рекао да је седница ГО била организациона припрема за предстојеће изборе и да је план да на изборним листама буде што више нових људи и да СПС поправи резултат са претходног гласања. Казао је и да су социјалисти поносни на резултате које су остварили у сарадњи са СНС:

- За седам година направљен је велики помак када је реч о позицији Србије на међународном плану, без ње нема решавања питања у региону.

Лидер СПС казао је да социјалисти планирају да наставе сарадњу са напредњацима, али да на предстојеће изборе неће ићи на заједничкој листи, већ ће се држати старог партнера - Јединствене Србије Драгана Марковића Палме.

ПОДМЛАДАК

ДАЧИЋ је најавио да ће места у главном одбору добити и део страначког подмлатка. Они ће бити изабрани на основу предлога социјалистичке омладине. Такође, до Нове године Извршни одбор треба да направи анализу ситуације и предлоге за наставак припрема за изборе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације