БЕОГРАД - Члан Главног одбора СНС Александар Марковић, оценио је данас као лицемерно то што посланица ДС Александра Јерков изразава наводну бригу за запошљавање студената, док су, како каже, њени шефови разорили Србију.

"Јерков се одлучила да потпомогне идеолошком саборцу из Савеза званом Бошко Обрадовић и рециклира његове измишљотине о Небојши Стефановићу", навео је Марковић, саопштила је СНС.

Он је подсетио да је факултет још летос изнео у јавност сву документацију о студирању и дипломирању Стефановића, које је било у складу са свим законима, истим оним који су важили за хиљаде других студената и надасве документацију о дипломирању у време када је тај исти Стефановић био опозиција, а услове студирања и законе доносили и на власти били управо саборци Александре Јерков.

"Нису Александри Јерков сметали приватни универзитети док је била на власти, тада јој није сметало што су јој и Борис Тадић и Вук Јеремић држали предавања на „Мегатренду“, тада није измишљала лажну бригу о запошљавању будућих студената као данас.

А подсећања ради, тај факултет је за три деценије постојања завршило преко 30.000 студената", истакао је Марковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђилас ће се у Бриселу жалити на политичку ситуацију у Србији

Он оцењује да Александри Јерков не смета да покушава да обмањује јавност рециклирајући лажну аферу, већ демантовану документима, и да избегне да одговори зашто се о било чијем запошљавању у Србији није бринула док је била на власти заједно са Ðиласом, Јеремићем и осталима, и имала прилику да покаже како се решавају проблеми грађана.

Јерков је раније данас изразила бојазан да би студенти са приватних факултета могли да имају проблеме приликом запошљавања због сумње у квалитет тог образовања.