Потпредседник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је данас да је састављена кривична пријава против председника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја због случаја "Јовањица" и поручио да ће свима у Србији бити јасно шта је истина у тој афери.

"Суштина ове кривичне пријаве је да више нико нема правног простора да не реагује, да се крене у поступке у које треба да се крене, и да сваком у Србији буде јасно шта је истина око ''Јовањице'' - да ли је истина да неко из власти помагао и учествовао у томе, да ли има учешћа Александра и Андреја Вучића или су они који су износили те ствари лагали и узнемиравали јавност, и верујем да онда морају да сносе консеквенце за такво понашање", рекао је Вучевић за РТС.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Istraga o zapleni droge na imanju kompanije "Jovanjica": Konoplja maska za marihuanu

Председник Вучић је јуче најавио да ће Вучевић у понедељак поднети кривичну пријаву против њега и његовог брата због случаја "Јовањица", како би се надлежни органи позабавили тим случајем и да се коначно открије истина, а Вучевић је рекао да ће пријава садржати све наводе "којима смо бомбардовани претходних 20 дана и где је изношен читав низ оптужби на рачун Александра и Андреја Вучића".

Он је додао да ће у пријави бити све изјаве представника опозиционог Савеза за Србију (СзС) и да ће тужилаштво имати акт по којем би требало да делује.

"Када добију кривичну пријаву, не могу да кажу да немају правни моменат да крену у тај процес, да не остане сумња", рекао је Вучевић.

Он је најавио да ће поднети пријаву сутра и да су у њој фото-документи, изјаве и линкови, саопштења...

"Сада ћемо то да истерамо до краја, изволите да кренете и проверите чињенице и обавестите јавност шта је тачно", рекао је потпредседник СНС-а.