БЕОГРАД - Више учесника протеста "1 од 5 милиона" пробило се вечерас до улазних врата Скупштине Србије на Тргу Николе Пашића, и том приликом је дошло до гурања, док је један демонстрант покушао да јарболом од заставе пробије стакло на вратима, у чему га је спречило скупштинско обезбеђење.

Међу демонстрантиома на вратима Скупштине био је и председник покрета Двери Бошко Обрадовић.

На видео снимку се чује да је Бошко викао "Разваљуј, маму им ј....

Демонстранти су претходно најавили испред зграде РТС да ће доћи у скупштину да покуцају на врата да виде има ли кога унутра.

Међу учесницима вечерашњег протеста био је и Марко Бастаћ.

Пре него што су потрчали уз степенице зграде парламента, организатори су поруцили да су ошлободили једну институцију, а да ће ослободити и друге.

"Као што смо куцали на врата Ректората, тако сад куцамо на врата скупштине", поручили су организатори.

Велики број учесника протеста и био је на вратима зграде парламента, носећи две заставе Србије, а мобилним телефонима снимали су улаз у парламент.

Када су дошли испред зграде Скупштине Србије, на степениште је изашло неколико припадника скупштинског обезбеђења у цивилу, које их је упозорило да се не пењу даље, али они су прошли поред њих.

Фото Танјуг/Т.Радовановић


Већи део учесника протеста је наставио шетњу, док је један део на кратко још остао испред врата парламента након чега су се придружили колони.

Они су се потом упутили ка Теразијама, а протест је завршен на Тргу Републике, где су организатори најавили да ни следећи скуп неће пријавити полицији, уколико не буду приведени нападачи на једног од организатора протеста Срђана Марковића.

Фото Танјуг/Т.Радовановић


Организатори су рекли да је ово што се видело вечерас на протесту само упозорење.

Фото Танјуг/Т.Радовановић