Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић удаљио косовске Албанце од независности онолико колико их је Вук Јеремић приближио самосталности.


"Шиптари знају да су их преговори са Вучићем удаљили од независности исто колико их је Јеремић приближио самосталности. Зато им је једини захтев да Србе представља неко ко неће представљати Србију већ само себе", рекао је Вулин поводом изјаве Аљбина Куртија да неће председника Вучића за преговарачким столом.


Прочитајте још: Вулин: Вучић ће пре погинути него дозволити да Ђилас влада без избора


Министар је оценио да "као што Ђилас и Обрадовић хоће власт без избора, тако и Курти хоће преговарача који не представља Србе".


"Вучић је једини који може да говори не само у име Србије већ и у име свих Срба и то Курти зна, зато од њега и бежи. Није битно шта хоће Шиптари, никога и није брига за то, већ да ли ће Европска унија одржати своју реч и најпре спровести Бриселски споразум за који је гарантовала, а онда и укинути таксе на робу из централне Србије и БиХ. Шиптари немају бесу, да ли је има ЕУ?", изјавио је министар Вулин.