Председник: Само једну мету имају и овде и у Приштини, мене; Могу да ми прете, али иза мене остају резултати

Новости Онлине/ Агенције

07. 12. 2019. у 12:11

Председник: Само једну мету имају и овде и у Приштини, мене; Могу да ми прете, али иза мене остају резултати

Александар Вучић Фото Танјуг/ Тања Валић

Вучић је рекао да је очигледно да се у Приштини води иста кампања против њега каква се води и у Београду

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је Аљбин Курти са своја три принципа за дијалог, почео да се бави кадровским питањима у Београду, али и да је очигледно да се у Приштини води иста кампања против њега каква се води и у Београду.

„То што је рекао мени је комплимент, јер се против мене води кампања као о великом издајнику, и та камапња је иста као и овде. Све што ми раде овде, исто раде и у Приштини. Само им је једна мета, а случајано сам то ја, никог другог не помињу", рекао је Вучић.

„Да неће мене да види преко пута, то је у реду. Добро је да је почео да се бави кадровским питањима и ко ће у дијалогу предводити нашу делегацију", иронично је приметио.

Прочитајте још - БЕЖАО ИЗ СРБИЈЕ ПРЕОБУЧЕН У ЖЕНУ, ЗАТВАРАН ЗБОГ ТЕРОРИЗМА: Ко је Аљбин Курти, лидер "Самоопредељења"?

Истакао је да је иначе добро да Албанци целој међународној заједници кажу да су они ти који одлучују ко ће у име Београда да преговарају.

Он је уверен да Курти има и проблем како да се суочи са њим после претњи које је изрекао његовој малолетној ћерки.

„Брине се како ћу да му одговорим, том великом јунаку, што женску децу вређа. Зато није сигуран како би сусрет изгледао“, додао је он.

ВУЧИЋ:МОГУ ДА МИ ПРЕТЕ,АЛИ ИЗА МЕНЕ ОСТАЈУ РЕЗУЛТАТИ

Председник Србије Александар Вучић рекао је да се разматра могућност изградње брзе пруге до Ниша, поручивши онима, који му прете смрћу, да ће иза њега остати резултати.

Вучић је, упитан да прокоментарише претње да ће завршити као Александар Обреновић, уз снимке где су приказани грађани који му пружају подршку уз монтирану музику „посмртног марша“, рекао да би иначе, у савременим условима, било лакше да заврши као Александар Карађорђевић.

„Међутим, они не би да се пореде са усташама и ВМРО, већ да се прикажу као српски јунаци, који су изболи једног слабовидог човека и једну жену и бацили их преко терасе“, рекао је.

Тим "српским јунацима“, како је казао, поручује да само раде свој посао, а да иза њега остају ствари као што су путеви, веће пензије, неупоредиво веће плате, пруге које нису ни постојале.

„После брзе пруге према Суботици размишљамо да градимо брзу пругу према Нишу“, додао је он.

ВУЧЕВИЋ ПОДНОСИ ПРИЈАВУ ЗА ЈОВАЊИЦУ, ДА СЕ УТВРДИ ИСТИНА

Председник Александар Вучић изјавио је да ће потпредседник СНС Млош Вучићевих у понедељак поднети кривичну пријаву против њега и његовог брата Андреја Вучића због случаја Јовањица, како би се надлежни органи позабавили тим случајем и да се коначно открије истина.

"Андреј никада није чуо, ни видео ухапсеног власника Јовањице Предарга Колувију", рекао је Вучић и додао да случајно није, а и да јесте - не види како би то значило било какву његову одговорност за оно што се догодило у Јовањици.

Како је рекао, опозиција је изнела наводе да су неки позиви наводно били упућени његовом брату, мислећи да ће он сам да побегне од теме.

Прочитајте још - Истрага о заплени дроге на имању компаније "Јовањица": Конопља маска за марихуану

Додао је и да то што је Колувија боравио на неком привредном форуму у Москви, као део неке делегације, ништа не доказује, јер је био озбиљан привредник, који је извозио органску храну, поврће, али да је ухапшен чим је прекршио закон.

Вучић је поновио да опозиција у одсуству политике изности неистине и да за такве наводе нема доказе, те да ће баш због тога што му је стало да се истина утврди дати могућност надлежним органима да то провере.

"Вучевић ће поднети пријаву приотив мене и Андреја због Јовањице, да нас надлежни саслушају и донесу закључке", рекао је Вучић новинарима у Батајници.

Фото Танјуг/ Тања Валић

СМЕНА БАБИЋА ПИТАЊЕ ЗА ВЛАДУ, СНИМАК ДОСТУПАН ПОРОДИЦИ

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је снимак несреће на наплатној станици, у којој је учествовао директор Коридора Србије Зоран Бабић, доступан породици погинуле жене, која увек може да га погледа, али да им је он рекао, када их је посетио, да им то не саветује, јер је "снимак језив". Председник Вучић је, одговарајући на питање Н1 у вези оставке Зорана Бабића, казао да је то питање које треба да буде упућено Влади Србије, да они најбоље знају зашто још није постављен нови директор или се чека да истекне мандат актуелног директора.

На оптужбе да је Зоран Бабић управљао аутом у тренутку несреће, Вучић је упитао новинара да ли заиста може да верује у такву измишљотину.

Прочитајте још - НОВИ СНИМЦИ НЕСРЕЋЕ НА РАМПИ У ДОЉЕВЦУ: Бабић није возио “шкоду суперб” (Видео)

"Ви мислите да бих ја изашао да кажем да Бабић није управљао аутом, а да јесте. . .? Онда се поставља питање какву све измишљотину можете да кажете", рекао је Вучић.

Такође подсетио је и да се пуштају гадни снимци о криминалу у Београду, а да је главни град Србије један од првих пет најбезбеднијих градова, са само два мафијашка убиства ове године.

"Могу слободно да кажем да никада Београд није био толико безбедан", нагласио је Вучић и подсетио да су у 2003. години, за време власти Демократске странке, у Београду извршена 77 убиства.

Како ја казао, политички противници сами измишљају лажи и онда уживају слушајући сопствене лажи.

ТУЖИОЦИ ШТО ПРЕ ДА РАСВЕТЛЕ НАВОДНУ АФЕРУ ОКО ОРУЖЈА

Председник Србије Александар Вучић позвао је тужиоце да што пре расветле оптужбе на рачун власти по питању извоза оружја и обавесте јавност, да би се видело који људи су поштени, а који су лопови.

Указао је да су тужиоци постављани 2009. и 2010, за време бивше власти:

"Сигран сам да ће тужиоци, иначе постављени 2009. и 2010, људи од интегритета, установити у најкраћем року све наше везе са овим и обавестити јавност да се види који су људи поштени, а који лопови и очекујем да то буде у најкраћем могућем року", поручио је Вучић одговарајући на питања новинара.

Одговарајући на питање у вези са Бранком Стефановићем, Вучић је истакао да му не пада на памет да брани оца министра полиције, ако је било шта починио противзаконито.

"Кажу, био је правни саветник ту и ту, иначе, он је економиста. Па, шта и ако је био, не разумем, је л'' то неко кривично дело? Шта је више смисао целе те афере: да ли то да смо ми наоружавали Украјину, као што те прво рекли, па смо доказали да сте лагали? Да ли зато што су наводно по нижим ценама куповали мине и гранате? Е, ту бих се одмах сагласио - нема проблема, ухапсите их све, али није ни то. Да ли је смисао да је Бранко ту радио нешто или није, јер сам га ја оптужио да је он тамо неки заполени, а испоставило се да није ни запослен? Можда има човек уговор... шта хоћете? Је л забрањено да буде правни саветник некоме?", запитао је председник.

Опозиција прича, каже, и како је Бранко био на неком бизнис форуму пре пет година и истакао да Привредна комора Србије одређује кога ће да води на такве скупове, најбоље наше бизнисмене, као и да се то неуспешно радило и за време Бориса Тадић.

Прочитајте још - Велика акција БИА у српској фабрици оружја: Ухапшени албански шпијуни?

"То су шупље приче, тек да кажемо нешто и мрзимо некога. Разумемезашто ме мрзе моји политички противници. Јер, сам урадио све оно што што они не би могли за 100 година. Не могу ни да обиђу за 10 година оно што сам ја отворио. А мени толико треба да обиђем све фабрике које су они затворили.

Фото Танјуг/ Тања Валић

Вучић је рекао да, са друге стране, војницима жели да поручи да им жели много добрих сати летања и успеха у заштити нашег неба и земље и да буду поносни на своју србију.

"Да имате мањак посла у будућности и само тренинг и вежбе и ништа више од тога. Поносан сам што сам врховни командант војске што је увек у стању да одбрани нашу змељиу и која је опремљенија и боље наоружана него сто је икада била", поручио је Вучић.

МОРАМО ДА ЗАДРЖИМО ЉУДЕ У ПОГРАНИЧНИМ ПОДРУЧЈИМА

Србија ће појачавати контраобавештајно деловање и више улагати у безбедносне агенције, које су прилично добро опремљене, и чуваћемо свој суверенитет и своју независност, изјавио је председник Србије Александар Вучић, на војном аеродрому "Пуковник пилот Миленко Павловић", у Батајници.

Одговарајући на новинарско питање о неразвијености пограничних подручја Србије, што би могле да искористе стране обавештајне службе, Вучић је рекао да је нешто друго проблем у тим граничним подручјима.

"Јуче сам слушао аргументе Драгана Шутановца против увођења обавезног војног рока, неретко сам слушао и аргументе ''за'' од појединих људи из војске и такву одлуку нисмо донели. Има ствари које су за и које су против, али ми нешто морамо да урадимо са нашим пограничним подручјима, иначе. На коју год страну да се окренете, осим према северу, где имамо најчвршће пријатељство са Мађарском, ми свуда имамо празне границе, буквално, и морамо да урадимо нешто да људе задржимо и морамо много више да улажемо, али не можете, Београд парама прогута све", рекао је Вучић.

Прочитајте још - Војни рок по норвешком моделу?

Председник је подсетио да је Београд пре пет година имао 575 милиона евра буџет, а да има милијарду и 210 милиона евра.

"А, не плаћа Београд пензије и плате, плаћа Србија и Београду и свима другима. То значи да имају много пара, и биће све више новца у Београду, и тешко нам је да покушамо да видимо како да равномерно развијамо све друго", навео је Вучић.

Он је истакао да Београд располаже новцем, који је једнак читавом буџету Републике Српске, са свим платама и пензијама.

"Нови Сад, за који би многи рекли да је лепши, боље послује него Београд, али не вреди, величина Београда, просто, поједе све. Зато нам је потребно јачање и Подриња, наших истоцних и јужних граница, свега. Видећемо, различити су пројекти којима ћемо то моћи да урадимо", закључио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (65)

Natasa

07.12.2019. 13:00

Vucic je trn u oku opozicije bas zato sto iza njega ostaju velika dela koja nece moci da izbrisu, a i narod je na njegovoj strani, pa u svojoj nemoci Djilas i ekipa ga targetiraju

AlexaBG

07.12.2019. 13:07

Kurti i Djilasovci zajedno crtaju mete na čelu Vučiću. Oni imaju zajedničke ciljeve, ali na njivovubžalost i mi Srbi imamo naše ciljeve.

Milan

07.12.2019. 13:16

Imaju samo jednu metu,a to je Vučić.Mogu da prete,napadaju,tuže,ali iza njega ostaju rezultati i borba za interese Srbije.

Mića

07.12.2019. 13:18

Bez obzira šta opozicija radila i pokušavala, predsednik će i dalje da se bori da gradjani Srbije bolje žive. Narod je uz predsednika jer uz njega stoje rezultati konstantnog rada.

OM

07.12.2019. 13:20

Pretnjama se služe samo oni koji ne bi ni prstom majki da se potrude da za svoju državu urade ono što je Vučić postigao, i to za samo sedam godina pre koliko je zemlja bila pred bankrotom i na ivici da izgubi južnu pokrajinu.

ivan

07.12.2019. 13:28

Očigledno je da Albance boli ogroman trud koji predsednik Vučić ulaže kako bi odbranio interese našeg naroda na KiM!

ivan

07.12.2019. 13:29

Opozicija i Pristinske vlasti mogu samo da se sluze lazima i aferama, narod je uz Vucica.

Marko

07.12.2019. 13:37

Kurti još nije ni postao vlast a već je umislio da on može da postavlja uslove pod kojima će se nastaviti dijalog o Kosovu.

Momo

07.12.2019. 13:45

Onom koji iza sebe ima rezultate i uz koga su gradjani ove zemlje niko ne moze nista nazao da uradi.

Petar

07.12.2019. 13:52

Vucic radi i bori se za našu zemlju i nas narod, zato je trn u oku i Prištini i našoj opoziciji ..

dzo

07.12.2019. 14:52

Očigledno je da Albance boli ogroman trud koji predsednik Vučić ulaže kako bi odbranio interese našeg naroda na KiM!

Anastasija

07.12.2019. 15:37

Očigledno je da Albancima smetaju ogromni napori koje predsednik Vučić svakodnevno ulaže kako bi odbranio interese našeg naroda na KiM!

Marija

07.12.2019. 15:41

Predsednik je nacinio renesansu u Srbiji i njegovi razvojni rezultati ostaju narodu i drzavi za vekove!

Filip

07.12.2019. 15:55

Predsednik je covek koji je mnogo ucinio za svoju zemlju i zbog toga narod ce da stiti i brani svog predsednika od svih onih koji mu prete.

Kompleksi

07.12.2019. 16:54

Svi oni koji govore protiv Vučića ,neosporno najboljeg i najpoštenijeg predsednika Srbije ikada, maju hronični, bolesni kompleks zavidnosti i težak osećaj manje vrednosti.

Lena

07.12.2019. 17:02

Ma kakve pretnje upucene predsedniku!? Ovo nema ni u jednoj drzavi! Sram vas bilo, nasilnici!

xd

07.12.2019. 17:42

Očigledno je da Albancima smetaju ogromni napori koje predsednik Vučić svakodnevno ulaže kako bi odbranio interese našeg naroda na KiM!

Kangaroo

07.12.2019. 21:59

@Maja - Stvarno treba da mu zavide. Nemaju sanse da, na primer, potpisu Briselski sporazum. To moze samo ON.

Tako je , po volji naroda

07.12.2019. 23:19

@ONAJ KO - ONAJ KOGA JE SRPSKI NAROD IZABRAO TAJ PREDSTAVLJA I DRŽAVU.

Aleksa

07.12.2019. 18:33

Predsdnik Vucic se bori za Srbiju, stavio je nasu ekonomiju na stabilne noge, privredu ojacao sa mnogo novih fabrika, ojacao vojsku i policiju, a dobija pretnje smrcu, to je toliko jadno, i dokaz da opozicija radi protiv Srbije i gradjana!

Zvezdica

07.12.2019. 19:51

Dok Priština nastavlja sa provokacijama, predsednik se bori za bolju budućnost Srbije.

Crna Leptirica

07.12.2019. 20:25

Predsednik je ostvario dosta rezulrate da bi nasem narodu bilo bolj.Rad i borba ssu kljucna tacka u njemu tako da najaci opstaje!

Goran ali ne Bot

07.12.2019. 20:31

Pre nedelju dana je obecao sa će sutradan tuzilastvo i policija objaviti listing poziva i da će se ljudi iznenaditi. Prodje nedelju dana i to se krije. Logika govori da se listing krije. Takodje smešno je da čovek koji je indirektno priznao Kosovo potpisivanjem Briselskog sporazuma kojim se ukidaju institucije Srbije i Srbi na Kosovu uteruju u Ustavni sistem Kosova a u kojem piše da je to nezavisna država, priča o svojim uspesima. Usput šta bi sa pljackom Krusika? Krijemo?

Patent

07.12.2019. 22:40

@Goran ali ne Bot - Gorane ,ne bot: Gde si ti bio do sada sa svojim otkrićem..Da nije potpisao Briselski sporazum vratili bi nam ,vec okupirano i oteto Kosovo. Smešno i žalosno.

Moki

07.12.2019. 20:50

Sve te njihove lajave pretnje su samo odraz nemoci. Neka oni rade svoj posao a mi svoj.

Gogi

07.12.2019. 20:51

Rezultati su jedino ono sto ostaje iza coveka. Kod Vucica mi se svidja to sto je idealista i kod njega nema kompromisa.

Dado7911

07.12.2019. 20:59

Osim pretnji opozicija i nema šta da ponudi građanima za razliku od vremena DOS-a Srbija je danas uređena država na čijem je čelu Vučić!

sasa

08.12.2019. 00:28

@Dusko - Politika nasilja je jedino sto opozicija ima i moze da ponudi narodu

Milica

07.12.2019. 22:09

Ako se mrznja Albanaca moze razumeti kao nesto lose za stabilnost ovog prostora ali ipak nesto ocekivano , ali kada to radi nasa opozicija je sramota , politicka neodgovornost i sto je najgore pokusavaju da izvedu haos u sopstvenoj zemlji.

Miki

08.12.2019. 00:09

I opozicija i Pristina je jednostavno ljubomorna na uspeh naseg predsednika, na to sto je uspeo da uradi sa Srbijom na to sto je postovan u svetu i posto ne mogu da podnesu svoj neuspeh, onda ga mrze, ali ne znaju kako da se izbore sa njim intelektualno, pa pribegavaju niski udarcim i pretnjama, ali nista im to ne pomaze, predsednik ima podrsku naroda i tako ce i ostati.

Kiki

08.12.2019. 00:33

Sramna je podrška koju opozicija ima od strane albanskih ekstremista u cilju rušenja vlasti u Beogradu.