Министар одбране Алекасандар Вулин реаговао на кривични пријаву коју је Приштина поднела против председника Александра Вучића.

"Шиптарима није јасно да је време Срба који ћуте о лажима у Рачку заувек прошло. И пошто воле да се праве да не разумеју српски, да им поновим - Рачак је лаж, терористи из ОВК, побијени у борбама са снагама реда, мртви су пресвлачени у цивилну одећу, комаданти ОВК су јављали комадни да су разбијени и да имају велике губитке, лешеви терориста су за приказивање камерама и Вокеру сакупљани и довлачени са других положаја, на местима која су била обидјена од стране истражних органа појављивали су се лешеви тек када би дошао Вокер и довео камере", изјавио је министар одбране Александар Вулин одговарајући на кривичну пријаву Шиптара у Приштини против председника Вучића.

Министар одбране је додао да је фински патолог Хелен Ранта, која је истраживала Рачак, написала књигу у којој каже да су на њу вршени притисци да мења извештаје. "Лаж о Рачку је толико велика и неодбрањива да је Хаг избацио тај предмет из судјења Слободану Милошевићу. Лаж о Рачку је послужила као оправдање да НАТО убије преко 2.500 цивила и војника приликом агресије на Србију а данас служи да се оправдају шиптарски злочини у Старом Грацком, Гораждевцу, Ливадицама, мартовском погрому 2004, Жутој кући и свим стратиштима Срба за које нико није одговарао."

Прочитајте још: Министар Вулин: Шиптари ће истину од Вучића чути још много пута

"Вучић Вам је рекао истину, ево и ја је понављам, и сваки слободан Србин ће Вам је поновити. Рачак је злочин према истини и лаж", поручио је министар Вулин.