Ђиласова Странка слободе и правде, тобоже бранећи академика Душана Теодоровића од Жељка Митровића, наставила је стару праксу позивања на гашење и одузимање дозволе Телевизији Пинк.


Власник и директор Телевизије Пинк Жељко Митровићобратио се отвореним писмом Драгану Ђиласу, Марку Бастаћу и Душану Теодоровићу, истичући да је срећан што није део њихове тзв. елите, јер би се члан исте могло постати само ако " Ђиласовски пљачкате, Бастаћевски шамарате и Теодоровићевски рушите".

Његово писмо преносимо у целости:

Све се надам да ће осванути дан када разним лудацима и кретенима нећу морати да одговарам на свакакве и свакодневне измишљотине, лажи и глупости којима нападају све нас који се боримо да од Србије направимо боље место за живот свих њених грађана. Нема везе, није ми тешко, толико је вредна и напредна епоха у којој живимо да можда ово о чему пишем преко различитих ванвременских дигиталних медија прочита и за триста година неко, и разуме са каквим лудацима и болесницима се Србија борила почетком двадесет и првог века.

Инспирисан судским процесом који сам добио против Ђиласа и који је потврдио да сам био у праву кад сам за Ђиласа говорио да је обичан покварени тајкун, лопов и лажов, данас пуним плућима и са још више уверења пишем том истом Ђиласу који се није удостојио ни једним словом да осуди свог главног сарадника Бастаћа и његов терор и физичко злостављање кума и сарадника Лешњака зарад нестанка пара отетих грађанима за неспровођење закона, али зато се бахато огласио са идејом да Пинку одузме право да јавно одговори академику Теодоровићу на његове јавне рушилачке и багерске амбиције.

Овај политички тројац, академик-багериста, кримос звани кеса и прљави тајкун који функционише горе од хорора испод Хичкоковог туша, требало би да представљају српску демократску елиту! И сад, ако ја добро разумем овај тројац, Ђилас, Бастаћ и Теодоровић показаше нам које све способности и вештине мора поседовати трочлана група како би постала демократска елита!

Дакле, ако хоћете да постанете елита, прво морате научити да Ђиласовски пљачкате, Бастаћевски шамарате и ударате и Теодоровићевски рушите и то, наравно, само оно што су други стварали, јер своје нити су створили, нити су градили! Од потрепштина, како бисте брзо постали припадници демократске елите, потребни су вам само крамп, кеса, лисице, тестера, мацола, боксер и багер. Заправо са багером можете постати, не само демократска елита већ, ако вам се посрећи, и члан Српске академије наука и уметности.

Што се мене тиче, ја сам срећан што нисам и никад нећу бити елита, јер некако више верујем у снагу народа, савремене технологије и глобалне комуникације, а и касно ми је да у овим годинама учим да возим багер! Све у свему, остало је још 105 дана до тренутка када ће грађани Србије измерити и оценити ову и овакву елиту, а ја сам некако убеђен да ће заправо ови избори бити побуна народа против идеје о враћању на власт оних који Србију опљачкаше и унаказише.

Жељко Митровић

(Пинк)