Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да ће председник Александар Вучић "пре погинути" него дозволити да бизнисмени Драган Шолак, Драган Ђилас и Мирослав Мишковић завладају Србијом без избора.

Он је у интервјуу за ТВ Пинк нагласио да су у медијску хајку против председника Вучића својим новцем и медијима које поседују и контролишу укључили Ђилас, Шолак и Мишковић.

Према његовим речима, медији под њиховом контролом сваки дан позивају на убиство Вучића, блате његову породицу, праве од државе нарко картел, а све то што раде, како је навео, није случајно и није јефтино, и да само милијардери, као што су њиих тројица, могу да финансирају такву кампању.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vučić: Kakva kampanja, nisam ja crtao mete vama, već vi meni

"Само они могу да финансирају такав приступ у нашим медијима. Сада имате савез Мишковића, Шолака и Ђиласа, савез тежак десетине милијарди евра. Очекујте да ћете у наредним данима видети силу тог новца", рекао је Вулин.

Истакао је да они огромним новцем хоће да сруше не власт већ Устав и закон у Србији који јасно кажу како се на власт долази.

Лидер Двери "Бошко Обрадовић разговара са европарламентарцима како ће да се помере избори. Овде се поштује Устав и закон, не одлучује о изборима Европски парламент", нагласио је министар.

Он је поновио да се насловне стране НИН-а и Данаса, на којима се председник Вучић ставља пред снајпер, не могу тумачити као метафора и подвести под слободу новинарства.

"Снајпер је смрт. Снајпер не може да буде метафора. Можете да замислите да је неко други стављен пред снајпер, како би се тада реаговало", рекао је Вулин, поручујући да је чак страни власник морао да уразуми Србе који уређују НИН и да им каже "скините ту бруку и немојте да упропаштавате оно што није ваше".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vučić o tome kako ga je Putin ispratio, a dijaspora dočekala

Он је оценио да се претње председнику Вучићу да ће бити убијен попут краљева Александра Обреновића и Александра Карађорђевћа могу протумачити као систематске, јер се њиховим понављањем тежи да код људи пада осећај и свест да је у питању нешто опасно.

Додао је да се објављивањем таквих садржаја у медијима покушава "створите привид да је већина у Србији баш за то и да ће онда онај ко то уради учинити нешто што народ жели."

На оптужбе посланика Народне странке Мирослава Алексића да је посетио пољопривредно добро "Јовањица", где се одвијала производња марихуане, Вулин каже да је због тога тужио Алексића.

Додаје да део опозиције оптужује државу и доводи у везу са дешавањима у "Јовањици" и истакао да је "та иста држава", актуелна власт, а не претходан, ухапсила произвођаче марихуане.

"Ово није политика ово је зло. Оптужити људе за тако нешто... Оптужити државу која је ухапсила те произвођаче марихуане. Погледајте колико је дроге запленила полиција у последњих неколико година", навео је Вулин.

Он је рекао да је 2015. године био на тој фарми, да је промовисао сезонски рад, брао парадајз и да није могао да зна шта ће се дешавати на том пољопривредном добру 2019. године.

Наводи да га оптужују људи који се крећу са осуђеним нарко-дилерима и људима који пуше марихуану, наводећи једног од лидера опозиције, председника београдске општине Стари град Марка Бастаћа.