Срби „претплаћени“ на улогу злочинца: Докле ће трајати безуспешна прекопавања

Драган ВУЈИЧИЋ

06. 12. 2019. у 12:09

Срби „претплаћени“ на улогу злочинца: Докле ће трајати безуспешна прекопавања

Драган Вујичић

Док се и даље понавља матрица да су Срби чинили најгрознија злодела на подручју бивше Југославије, занемарује се да их све мање има у Хрватској, БиХ, на КиМ и да полако нестају чак и у Црној Гори

НЕМА масовне гробнице код Храма Христа Спаса - објављено је из Приштине пре неки дан. Знало се то и 2016, када су се појавили "сведоци" Албанци који су "видели" како се у порти закопавају "црне кесе" 1999.

Нема: Воље да се макар истражи тврдња проф. др Ђорђа Алимпијевића, учесника у ексхумацији у Батајници, да српски стручњаци никада нису учествовали у идентификацији и анализама посмртних остатака Албанаца него је наш Институт за судску медицину само потписао папир који му је дат.

Има: На "Берлиналу" 2016. плакала је Немачка гледајући "Дубину 2" Огњена Главонића где о случају "Батајница" говоре хашки заштићени сведоци, људи који никада нису "људски" унакрсно испитани. Прошлог лета у Кану, "Терет", филм о драми возача хладњаче са албанским лешевима, "зарозао" је Европу иако је аутор избегао "експлицитне сцене" српске кривице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић: Рачак је лаж, Вучић брани истину

Био је: Филм "Грбавица" о српским силовањима 2006. првенац Јасмиле Жбанић награђен Златним медведом. Раније, 2001, "Ничија земља" Даниса Тановића (о српској кривици за рат у БиХ) доби Оскар. Књига Пајтима Штатовција (27) о српским зверствима на КиМ управо се окитила најпрестижнијом књижевном наградом у Финској.

Има правилности: "Грбавица" је настала када је "нестала" прича о масовним силовањима Срба у БиХ. Мира Карановић је демантовала Извештај Комисије УН да је у БиХ силовања укупно било 1.100. Она нас и 2014. у косовском кандидату за Оскар "Три удовице и вешање" подсетила да су Срби клали и силовали и на КиМ, а 2016. у свом првенцу "Добра жена" открива да и добри мужеви Срби крију да су у рату били звери.

Нема: Срба у Хрватској ни у Федерацији БиХ. Нема их у Загребу, Сарајеву, Тузли... Нема их на КиМ. Нестају у Црној Гори. Нема: Правде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације